Wiesz Krzysiu-byś se darował. A co do nauk to kibel wode idzie w kiblu spóścić, tylko trzeba wiedzieć jak (nie Afryka a Tychy). Ale to nie ten temat, więc darujmy sobie.
Ostatnia zmiana dokonana przez mwa; 2005-10-24, 05:22.
Deciu i Andżeliko, jak najmniej wybojów na tej nowej, krętej drodze życia, wiele szczęścia i radości tego Wam życzę
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Chociaż już tydzień przeleciał od ślubu Decia i Andżeli, ja również dokładam się do życzeń i powinszowań: wszystkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA drodzy Państwo Deć. Wiele szczęśliwie przeżytych lat i wiele, wiele flaszek wspólnie wypitego piwa życzy Wam miodek.
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Warzenie piwa w browarze Born zaczęło się we wrześniu 2019 roku. Wcześniej przez prawie 2 lata trwały prace mające na celu uporządkowanie i pogłębienie starych piwnic dawnej szklarskiej manufaktury oraz przystosowanie ich do funkcji leżakowni. Natomiast restauracja pachnie jeszcze nowością...
Dopisek - "pilsner" - to piwo na nasz rynek marketowy.
Aromat - słodowy, na początek nieco piwniczne, nieco masła, trochę jabłek, potem coraz wyraźniejszy karmel
Piana - średnia, z trwałym kożuszkiem
Barwa - ciemne złoto...
Comment