Wczoraj przejeżdżałem wzdłuz linii kolejowej Srebrna Góra - Bielawa, i odwiedziłem stacyjki Jemna i Ostroszowice. Niestety, totalny upadek, kury łażą po torowiskach, mieszkają tam jacyś śmieszni ludzie, wszędzie brud i bałagan. Piwa brak
Kolena stacja, jaką odwiedziłem, to Jugowice (nieczynna linia ze Świdnicy do Jedliny Zdr.), Wygląda jeszcze całkiem przyzwoicie, bardzo dużo miejsca. Piękny widok na zamek w Zagórzu Śląskim. Chyba jeszcze nikt nie opublikował takiego ujęcia.
...wracając do tematu piwo na Dworcu we Wrocławiu... jest to jedyny Dworzec w Polsce, gdzie sprzedaje się piwo oficjalnie nieoficjalnie .... co miesiąc włąściciele płacą karę i... dalej sprzedają ( notabene piwo duże oznacza tam... piwo w litrowych kuflach ).
Piwo: Książ.h
Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorców restauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
Na terenie byłej cukrowni "Żnin" powstaje kompleks hotelowo-gastronomiczno-rekreacyjny Cukrownia Żnin Park Industrialny. Powstał już hotel, browar, kręgielnia. Ma jeszcze być aquapark, kino...
Browar wkomponowano w halę wachlarzową kolejki wąskotorowej gdzie znajduje się...
Comment