Ostatnio mam nie tyle nienormowany, co nienormalny czas pracy.
Jedno z praw Murphy'ego: jeżeli na jakąś czynność planujesz x czasu (t), to aby obliczyć realny czas wykonania, pomnóż zakładany czas przez dwa i zwiększ rząd wielkości o jeden: T = 20t.
Właśnie mam coś takiego w pracy.
Tego, co miałem do zrobienia, nie można było odłożyć o dwa dni. Ale udało się wszystko sfinalizować, w związku z czym zrobiłem sobie dzień wolnego. A dzisiaj znowu cały dzień w pracy. I jutro, i pojutrze ...
To "conieco" to raczje nie byl miodek który uwielbial kubus puchatekI chyba tak jest bo nie doczytalem sie nigdize zeby ktos wspominal na forum o miodzieAle takie zakupy na wyjezdzie sa bardzo mile szczegulnie jak sie przyjezdza do domku i mozna wkoncu delektowac sie nowo nabyty piwem,chodz to delektowanie nie zawsze wychodzi na dobre bo jak sie kupi cos paskudnego no ale kto nie ryzykuje ten nie ma.
W mordę, odbiegamy od tematu. Tu jest o stacjach !!! A więc ...
Mezimesti.
Wieś położona w połowie drogi między Mieroszowem a Broumovem (stąd nazwa). Pierwsza stacja od granicy. Ogromy dworzec w stylu klasycystycznym - budynek ma dobrze ponad sto metrów długości). Do budynku przylega z jednej strony piękna, drewniana przeszklona weranda - dawniej część restauracji.
Niestety poszukiwania najbardziej menelskiej czeskiej mordowni, jaka się tam znajdowała jeszcze trzy lata temu spełzły na niczym - chyba została zamknięta Byłem bardzo zawiedziony.
Ale ze wszystkich dotychczas opisanych stacji ta jest największa i najładniejsza. Przypomina trochę Kraków Główny - oczywiście starą część.
No dobra jak ma byc o stacjach to niech bedzie.Glówny dworzec w Wiedniu.Duzy budynek z zewnatrz nie wygladajacy na to co ma wygladac.Stwarza raczje wrazenie jakiegos niewysokiego biurowca.W srodku mozna by zecz luksus.Ruchome schody,automaty z jedzeniem i piciem.No i najwazniejsze, poczekalnie które posiadaja bardzo czyte lawki lecz niestety do spania bardzo nie wygodneTrzeba bylo spac na podlodze(naszczescie mialem kalimate)Nie wyzucaja z dworca no a rano jest gdize sie umyc gdyz jest bezplatna toaleta w dobrym stanie.Wystawiam temu dworcowi ocene 4.Taka ocena jest spowodowana brakiem jakiegos barku w którym sprzedawano by piwo.Ja przynajmniej takiego nie zauwazylem.
Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorców restauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
Na terenie byłej cukrowni "Żnin" powstaje kompleks hotelowo-gastronomiczno-rekreacyjny Cukrownia Żnin Park Industrialny. Powstał już hotel, browar, kręgielnia. Ma jeszcze być aquapark, kino...
Browar wkomponowano w halę wachlarzową kolejki wąskotorowej gdzie znajduje się...
Comment