Już ją polubiłem, tę stację. Radegast - masz u mnie browara
Stacja "stacja"
Collapse
X
-
A wczoraj byłem - chwilowo tylko niestety - na stacji kolejowej w Roztoce (koło Strzegomia). Piękne miejsce na piwko - obok wsi, dużo miejsca, pociągi jeżdżą raz na parę miesięcy (tylko towarowe). Tylko - cóż za fatalne zrządzenie losu - ktoś mieszka w budynku kolejowym, co psuje trochę nastrój.
Comment
-
-
stacja Niemcza
Bardzo ładna stacja, duży budynek z czerwonej cegły, z boku niedbale zamalowany napis „Niptsch”. Niestety, jak zwykle wszędzie mieszkania, nawet w poczekalni. Ale porośniętych bujną trawą torowisk jest ze dwa hektary, jak Dzikie Pola w środku miasta.
Piwa brak
Comment
-
-
Skoro mowa o stacjach, to na jakich oprócz oczywiście Wrocławskiej handluje się piwkiem? (chodzi o sprzedaż bezsośrednio na niej a nie w okolicy).
Założę się że Krzysiu będzie się mógł tu wykazać dużą znajomością tematu.
ps. Pytam o stacje PKP
Comment
-
-
Na 100% to niewiem ale mam wrażenie że jedynie na dworcu Wrocław Główny istneje możliwość legalnego wychylenia browara(może wpływ na udzielenie "dyspenzy"ma bliskie sąsiedzstwo dyrekcji PKP- okazały budynek za stacją )
Jeśli chodzi o miejsce, to wchodząc wejściem głównym należy skierować się w prawo do lokalu o nazwia "Animeks" czy jakoś tak
(można się tam napić piwa z kranu) lub wchodząc wejściem koło
posterunku Policji również po prawej stronie (podają zdaje się czeskie piwka).
Miłego czekania na pociąg!
Comment
-
-
Kieliszek najlepszym naszym przyjacielem jest...
znowu roczek przybyło, co?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
reglamentacja mordek konieczna,
bo innym by zabrakło- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No dobra, dobra, to jest o stacjach, nie o mordach ...
Miałem okazję przed godzina zwiedzać stację Wałbrzych Główny. Jest kiosk z napitkami, ale piwa nie ma. Zaobserwowałem jednak postawnego młodzieńca taszczącego na peron zgrzewkę piwa "VIP". Wygladało, że zabrał to sobie na podróż
Comment
-
Comment