Ostatnio mam nie tyle nienormowany, co nienormalny czas pracy.
Jedno z praw Murphy'ego: jeżeli na jakąś czynność planujesz x czasu (t), to aby obliczyć realny czas wykonania, pomnóż zakładany czas przez dwa i zwiększ rząd wielkości o jeden: T = 20t.
Właśnie mam coś takiego w pracy.
Tego, co miałem do zrobienia, nie można było odłożyć o dwa dni. Ale udało się wszystko sfinalizować, w związku z czym zrobiłem sobie dzień wolnego. A dzisiaj znowu cały dzień w pracy. I jutro, i pojutrze ...
To "conieco" to raczje nie byl miodek który uwielbial kubus puchatekI chyba tak jest bo nie doczytalem sie nigdize zeby ktos wspominal na forum o miodzieAle takie zakupy na wyjezdzie sa bardzo mile szczegulnie jak sie przyjezdza do domku i mozna wkoncu delektowac sie nowo nabyty piwem,chodz to delektowanie nie zawsze wychodzi na dobre bo jak sie kupi cos paskudnego no ale kto nie ryzykuje ten nie ma.
W mordę, odbiegamy od tematu. Tu jest o stacjach !!! A więc ...
Mezimesti.
Wieś położona w połowie drogi między Mieroszowem a Broumovem (stąd nazwa). Pierwsza stacja od granicy. Ogromy dworzec w stylu klasycystycznym - budynek ma dobrze ponad sto metrów długości). Do budynku przylega z jednej strony piękna, drewniana przeszklona weranda - dawniej część restauracji.
Niestety poszukiwania najbardziej menelskiej czeskiej mordowni, jaka się tam znajdowała jeszcze trzy lata temu spełzły na niczym - chyba została zamknięta Byłem bardzo zawiedziony.
Ale ze wszystkich dotychczas opisanych stacji ta jest największa i najładniejsza. Przypomina trochę Kraków Główny - oczywiście starą część.
No dobra jak ma byc o stacjach to niech bedzie.Glówny dworzec w Wiedniu.Duzy budynek z zewnatrz nie wygladajacy na to co ma wygladac.Stwarza raczje wrazenie jakiegos niewysokiego biurowca.W srodku mozna by zecz luksus.Ruchome schody,automaty z jedzeniem i piciem.No i najwazniejsze, poczekalnie które posiadaja bardzo czyte lawki lecz niestety do spania bardzo nie wygodneTrzeba bylo spac na podlodze(naszczescie mialem kalimate)Nie wyzucaja z dworca no a rano jest gdize sie umyc gdyz jest bezplatna toaleta w dobrym stanie.Wystawiam temu dworcowi ocene 4.Taka ocena jest spowodowana brakiem jakiegos barku w którym sprzedawano by piwo.Ja przynajmniej takiego nie zauwazylem.
Comment