Przeciesz ten browar juz nie istnieje to skad oni biora to piwo??Chyba ze domowej produkcji lub jakis browar sobie przygarna nazwe i moze receptóre
Stacja "stacja"
Collapse
X
-
Warszawa
W ostatnim tygodniu trochę popodróżowałem i miałem ponad dwugodzinną przerwę w Warszawie - na Dworcu Zachodnim.
Tam w tunelu łaczącym budynek PKS-u i Dworca Zachodniego jest szereg barów. Serwują oczywiście głównie Królewskie i Van Pura z nalewaka, a z butelkowych Królewskie, Warka, Żywiec, EB, Łódź i inne. Ceny (przeciętne) 3 zł za 0,3 l, 4-4,5 zł za 0,5 l i w jednym miejscu 5,5 zł za litr. Część barów bez nazwy, część nazwana - zapamiętałem jadną z nazw "Pokusa".
Comment
-
-
Piwo dworcowe
A ja podczas wojaży po Słowacji z radością zauważyłem, że tam się "TO" nie zmieniło. Leją piwo w dworcowych barach tak jak dawniej. I to nie jakiegoś tam sikacza tylko np. Radegasta i TopvaraNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Ja pamiętam piwo kuflowe na stacji w Opolu... ech to były czasy.
Pociągu relacji Opole Kluczbork juz nie ma...
Comment
-
-
Ja byłem ostatnio w Czeskim Cieszynie i Ostrawie Porubie,i co?Ano piwo leją do oporu.A i żuli jakoś nie było.U nas to chyba myślą że jak zabronią sprzedawać na dworcu to ludzie przestaną pić.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Odświeżam temat, bo Krzysiu z Artem mają chyba coś do powiedzenia
Comment
-