Temat egzystencjalny wg Chris'a

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Może zamiast Pieczarka - bo jako osoba wychowana w kręgu kultury chrzescijańskiej mam inne pojęcie o szacunku dla zmarłych.

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Nie chcesz obrazu z dziadka, nie zamawiasz. Ale dlaczego zabraniać tego innym? Nikt tu nikomu krzywdy nie robi.

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
        Nie chcesz obrazu z dziadka, nie zamawiasz. Ale dlaczego zabraniać tego innym? Nikt tu nikomu krzywdy nie robi.
        A mnie taki obraz wydaje się "niesmaczny". Mogłoby mi się robić niedobrze gdybym miał na taki patrzeć. Już wolę kobietę bez kości (http://www.browar.biz/forum/showthre...654#post515654 ).
        Last edited by adam16; 2005-11-04, 09:51.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• pieczarek
          • 2001.06
          • 5011

Żą, już tłumaczę dlaczego zgadzam się z prawnymi nakazami/zakazami wymuszającymi szacunek dla zwłok, prochów.
          Trupowi jest wszystko jedno, on nie ma nic do tych spraw. Nigdy żaden trup nie protestował w związku z takim a nie innym potraktowaniem zwłok. To nie o nieboszczyka chodzi, ale o żywych. Zawsze było tak, że brak szacunku dla ludzkich szczątków przekładał się szybciej lub wolniej na brak szacunku dla żywych. Obraz z ludzkich szczątków - nawet taki zlecony z miłości do bliskiego, chęci posiadania go w domu, a nie na cmentarzu - to jeden z kamyków jakie mogą uruchomić lawinę. Dzisiaj mogę zrobić "coś" z prochami, jutro mogę zrobić wszystko, pojutrze mogę zrobić "coś" z umierającymi (czyli prawie prochami), w dalszej perspektywie mogę zrobić wszystko z żywymi. I właśnie dlatego uważam, że prawne ograniczenia, sformalizowanie zasad postępowania z ludzkimi szczątkami jest właściwe i konieczne. To jest głównie ochrona żywych.

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Szczerze mówiąc nie widzę tu większego związku.

Adamie, niesmaczność rzecz względna.

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
              Adamie, niesmaczność rzecz względna.
              Wiem, dlatego napisałem, że to ja tak to widzę. I dlatego takiego obrazu (ani innego "dzieła sztuki" w tym stylu) u mnie nigdy nie uświadczysz. I nie zgodzę się na takie wykorzystanie moich szczątków.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• fidoangel
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 3489

[QUOTE=Krzysiu]Nader interesujące, czy ktokolwiek chciałby moje wewnętrzne organy?

A ja myślę ,że podobałoby mi się aby nasi ,,bracia mniejsi" skorzystali z mego ciała po śmierci i nie ważne czy w postaci chrupek czy konserw. Podejżewam,że Twoje Krzysiu organy oraz cała reszta też byłaby przyjęta z radością. I ze smakiem
                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• fidoangel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 3489

A jakie piękne miejsca w których się znajdą moje prochy i jaki ich ogrom. Zrobi piesek (...) w górach i se będę patrzył na ośnieżone szczyty...Zrobi kotek(...) na plaży i se będę oglądał morskie fale ... Zrobi piesek(...)na jachcie i se będę oglądał rafę koralową ... Wezmą kotka ma statek kosmiczny,zrobi kotek(...)i se będę przemierzał nieskończoność kosmosu. I to wszystko za darmochę a może nawet rodzinka coś za kilogramy dostanie i to ich skłoni do realizacji tego pięknego planu.
                  "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                  Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                  Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Przetwarzanie...
                  X