Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browobroda
nocni kierowcy czyli rzecz o ubezpieczeniach samochodowych
Collapse
X
-
gdzieś tam mi mignęło ale nie pamiętam czy dobrze - że w Arkadii można zamówić sobie kierowcę, który Cię odwiezie Twoim samochodem do domu jak jesteś po kilku- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Właściciel Bierhalle mówił mi , że współpracuje z tzw "night drivers", więc można spokojnie przyjechać autem i w cenie normalnego taxi auto i kierowca zostaną odwiezieni tam gdzie chcą. Jest już gotowe nawet wejście bezpośrednie (z windą) z parkingu samochodowego do Bierhalle, ale nie wiem czy jest teraz czynne (jak mnie oprowadzał właściciel, to akurat te drzwi były zamknięte).
Comment
-
-
Noooo to mi sie podoba, ciekawe tylko ile taka usluga kosztujeGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikNoooo to mi sie podoba, ciekawe tylko ile taka usluga kosztujeJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
A może podwozi go kolega? Gdyby kosztowało tyle samo co taxi, w jedną stronę mielibyśmy za darmo (a właściwie za koszt paliwa do swojego samochodu). 150% to półtorej drogi do domu, czyli płacimy o ćwierć mniej niż w przypadku brania taxi w obie strony. Chyba że się pomyliłem
Comment
-
-
może zatem lepiej podjechać tramwajem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseNic dziwnego. W końcu kierowca musi jeszcze wrócić.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emesWłaściciel Bierhalle mówił mi , że współpracuje z tzw "night drivers", więc można spokojnie przyjechać autem i w cenie normalnego taxi auto i kierowca zostaną odwiezieni tam gdzie chcą. Jest już gotowe nawet wejście bezpośrednie (z windą) z parkingu samochodowego do Bierhalle, ale nie wiem czy jest teraz czynne (jak mnie oprowadzał właściciel, to akurat te drzwi były zamknięte).
Na zachodzie kazde Auto jest podporzadkowane danej osobie i wedlug tego placi sie stawke ubezpieczeniowa.
Jak prowadze sam place duzo mniej niz jak by miala cala rodzina taka mozliwosc,poza tym stawka ubezpieczeniowa zalezna jest od wieku i stazu kierowcy.
Oddajac komus w rece möj samochöd jest on nie ubezpieczony i za wszystkie ewentualne szkody jestem sam odpowiedzialny.
Pozostaje najlepsze rozwiazanie zajechac Tramwajem a dac sie odwiezc Taxöwka-wychodzi taniej i bezpieczniej
Comment
-
-
Andi - nie wiem jak to jest z ubezpieczeniem ale taka usługa funkcjonuje od lat w Warszawie. Sytuacja jest analogiczna (i przecież całkiem częsta) gdy z lokalu odwozi Cię Twoim samochodem kolega który akurat nie pił piwa.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumAndi - nie wiem jak to jest z ubezpieczeniem ale taka usługa funkcjonuje od lat w Warszawie. Sytuacja jest analogiczna (i przecież całkiem częsta) gdy z lokalu odwozi Cię Twoim samochodem kolega który akurat nie pił piwa.
A co do takich uslug przeczytaj dokladnie co pisze malymi literami wlasnie takie firmy-zeby nie bylo czasem ze nawet temu kierowcy musisz w przyszlosci rente placic.
Jezeli samochöd jest ubezpieczony na wszystkich ktörzy do niego wsiada to jest taka praktyka mozliwa-np Kolega jedzie bo ja wypilem.
Sam mam samochöd ktöry jest tylko na mnie ubezpieczony-natomiast samochodem mojej Zony moga wszyscy jezdzic i nie ma problemu z odwozeniem
Comment
-
-
Fakt - pod takim kątem na sprawę nie patrzyłem. Ale zawsze (mimo ryzyka) jest to jakaś opcja gdy nie można przyjechać inaczej jak tylko swoim wozem a chce się napić piwa.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
ubezpieczenie jest na samochód, a nie na kierowcęGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikubezpieczenie jest na samochód, a nie na kierowcęBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment