Jaki początek dnia?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
    No i właśnie nie jest dobrze. Dostałem propozycję nie do odrzucenia. Mogę albo zrezygnować z pracy w firmie, a jeśli bym chciał jednak zostać to zamiast teraz wykonywanej odpowiedzialnej pracy mogę zostać... akwizytorem, oczywiście za mniejsze pieniądze.
    Niestety tak firma traktuje ludzi ze starzem i wiedzą, (monterzy z Bielska sięgnęli nawet po strajk głodowy), po ostatniej kłótni z kierownikiem liczyłem/ liczę się z podobną propozycją nie do odrzucenia, poszło o dyżury domowe i podwójne grafiki. Też nadstawiłem karku za całą ekipę i nawet nikt nie podziękował.
    Przy okazji rozpytałem troszkę o pracę i o dziwo nie jest źle.

Comment

• kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
      Zostań górnikiem. Wtedy ty będziesz dyktował warunki.
      Nareszcie piszesz jak człowiek.
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• adam16
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
        ... po ostatniej kłótni z kierownikiem liczyłem/ liczę się z podobną propozycją nie do odrzucenia, poszło o dyżury domowe i podwójne grafiki....
        No to widzę że poszło o to samo.
        Pracodawca przedstawił mi propozycje pracy w ... Toruniu, nawet Żninie.
        Niby są w mniarę atrakcyjne (ale nie finansowo) w Katowicach, tyle że tak na prawdę już są obstawione.
        Najbardziej śmieszy mnie forma tej szopki. Na rozmowie z dyrektorem był mój bezpośredni przełożony. I przedstawił wizję że jestem cholernie dobry. Tylko ja nie rozumiem czemu nie chce zatrzymać tak dobrego fachowca - w każdym razie nic w tym kierunku nie robi. Gdzieś po drodze zgubiła się logika?
        Last edited by adam16; 2006-04-20, 14:44.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
          ...Przy okazji rozpytałem troszkę o pracę i o dziwo nie jest źle.
          Sprawdź warunki finansowe - nie jest tak różowo, szczególnie jeśli ma się kredyt i pożyczkę do spłacenie, wzięte przy zupełnie innych dochodach.
          A jeszcze trzeba brać pod uwagę, że ta nasza "kochana" firma, na której "chwałę" pracujemy, szukuje niespodziankę wszytkim pracownikom nosi ona miano "optymalizacji płac". Oj, chyba szykują się strajki i brak łączności w kraju.
          Last edited by adam16; 2006-04-20, 14:55.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• kot_z_cheshire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.11
            • 2201

Dzisiaj sie "łykend" zaczyna a ja do pracy jutro. Szef wielkie sprzątanie we firmie wymyślił...Ech....Bez sensu.
            Młode koty mają adhd, niestety.
            Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
            Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
            Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Jutro rano zadecyduje się moja przyszłość w pracy. Jedno jest już pewne - niższe zarobki. Teraz muszę zdecydować czy idę na ten układ czy wogóle rezygnuję.
              Jakoś niespecjelnie mi się to widzi ale może się okazać, że pozostanie tylko wyjazd do Irlandii
              Szykują się nerwy od samego rana
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Comment

• monne
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.02
                • 914

Trzymam kciuki Adaś ...
                .

Comment

• Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

Jutro rano zadecyduje się moja przyszłość w pracy. Jedno jest już pewne - niższe zarobki. Teraz muszę zdecydować czy idę na ten układ czy wogóle rezygnuję.
                  Jakoś niespecjelnie mi się to widzi ale może się okazać, że pozostanie tylko wyjazd do Irlandii
                  Szykują się nerwy od samego rana
                  To fakt,dylemat Można zgodzić się na obniżkę płac i szukać w międzyczasie jakiejś innej pracy...Nic to, będzie dobrze Adamie .Za pomyślność

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Idź na układ i albo szukaj czegoś innego, albo - jeśli masz wizję - myśl o własnym interesie. Nie ma sensu rzucać roboty ot, tak, ale skoro obniżają, to trzeba ich olać, powolutku, wtedy, kiedy Tobie przypasuje. Mówię to z całą odpowiedzialnością za słowa - nie daj sobą pomiatać, ale też nie unoś się honorem bez zabezpieczenia tyłów
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• adam16
                      • 2001.02
                      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      Idź na układ i albo szukaj czegoś innego, albo - jeśli masz wizję - myśl o własnym interesie. Nie ma sensu rzucać roboty ot, tak, ale skoro obniżają, to trzeba ich olać, powolutku, wtedy, kiedy Tobie przypasuje. Mówię to z całą odpowiedzialnością za słowa - nie daj sobą pomiatać, ale też nie unoś się honorem bez zabezpieczenia tyłów
                      Mam to wszystko na uwadze.
                      Last edited by adam16; 2006-04-23, 21:41.
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Jutro kolejna rozmowa w związku z pracą - taka z kategorii ostatecznych . Chyba powiniem założyć nowy temat: Nerwówka A16, albo Wyżalanie
                        Last edited by adam16; 2006-04-25, 20:03.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz

Comment

• mark33
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.04
                          • 3283

Sprawdź warunki finansowe - nie jest tak różowo, szczególnie jeśli ma się kredyt i pożyczkę do spłacenie, wzięte przy zupełnie innych dochodach.
                          A jeszcze trzeba brać pod uwagę, że ta nasza "kochana" firma, na której "chwałę" pracujemy, szukuje niespodziankę wszytkim pracownikom nosi ona miano "optymalizacji płac". Oj, chyba szykują się strajki i brak łączności w kraju.
                          Sprawy finansowe, wiadomo na początku nikt nie da kokosów, ale propozycje do przyjęcia.
                          Może się zastanowią jak im zacznie fachowców ubywać i to tam gdzie ich najbardziej potrzeba, ileż można dodawać obowiązków i przy tym próbować redukcji zarobków
                          Masz wiedzę i praktykę to cenne atuty - bądź dobrej myśli, powodzenia .

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Jak zwykle w dzień wolny od pracy pobudka o 5.00 (mam taki wewnętrzny budzik). Wyekspediowałem córkę do szkoły, odwiedziłem giełdę staroci i zaraz wybywam na rower. Plan jest ambitny, a pogoda sprzyjająca.

Comment

• Marcin_wc
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.09
                              • 2115

Wyekspediowałem córkę do szkoły, odwiedziłem giełdę staroci i zaraz wybywam na rower. Plan jest ambitny
                              Trzy czynności na cały dzień, to niezwykle ambitny plan

Comment

• monne
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2006.02
                                • 914

Wyekspediowałem córkę do szkoły, i zaraz wybywam na rower. .

Kurcze czy dziś napewno jest 3maja? Dzień wolny od pracy i szkoły?

Ja już wróciłam z rowerka, 2 h jazdy po lesie osobowickim dodają wystarczająco energii tylko szkoda, że tak tam śmierdzi...
                                .

Comment

Przetwarzanie...
                                X