Jaki początek dnia?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Mój dzień poza weekend'em zaczyna się zazwyczaj o 5,45. Wtedy budzę się choć jeszcze do 6 sobie leże. Później wstaje, myję się, jem sniadanie przyczym słucham muzyki co ogólnie daje mi pozytywną energię na cały dzień. Po tych czynnościach pakuję się do szkoły i o 6,40 wychodzę na autobus aby na 7,45 zdążyć do szkoły. Wracam ok. 16.
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• sopista
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
      Mój dzień poza weekend'em zaczyna się zazwyczaj o 5,45
      Ze mną jest jeszcze gorzej bo...4.45 to już początek (i tak codziennie w dni robocze). Na szczęście dziś zakończył się Belfastem w Robinie. Ale to już temat na "Jak minął dzień".

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Dzionek zaczął się od walki z wałkiem i malowaniem pokoju(jak to dobrze ,że mniejszego )Teraz przerwa na piwo.Jako prezes ,dyrektor,kierownik i pracownik w jednej osobie zezwalam na picie piwa w pracy-mam gest ,a co

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
          Dzionek zaczął się od walki z wałkiem i malowaniem pokoju(jak to dobrze ,że mniejszego )Teraz przerwa na piwo.Jako prezes ,dyrektor,kierownik i pracownik w jednej osobie zezwalam na picie piwa w pracy-mam gest ,a co
          Uważaj na Inspektora BHP !!!

A może jesteś także Inspektorem - wtedy mógłbyś postawić po piwku sobie i inspektorowi (by przymknął oko na picie w pracy) i.... malowanie odłożyć do jutra
          MM961
          4:-)

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Jak ja nie cierrrrpię poniedziałków
            Zawsze w poniedziałki dzień się zaczyna nie tak. Najperw wstałam trochę wcześniej niż zwykle, bo miałam z psem jechać do weterynarza, umyłam się, ubrałam, a tu moja mama oznajmia, że nie ma sensu jechać, bo piesek lepiej się czuje, a wieczorem i tak jedzie na zastrzyk. Pół godziny wylegiwania się w łóżku szlag trafił

Potem miałam okazję dowiedzieć się, co to jest "zblokowana kierownica" - wsiadam do auta, a kluczyk ani w prawo, ani w lewo - lecę wystraszona po Slavoya, który mi właśnie kazał sprawdzić, czy kierownica nie jest zblokowana - na szczęście było to właśnie to i tylko to

Następnie - miałam jechać na 10.30 do jednego banku, ale zapomniałam i pojechałam do siebie do biura, przypomniało mi się dopiero po rozłożeniu laptoka
            Last edited by Marusia; 2005-11-21, 10:49.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
              Uważaj na Inspektora BHP !!!

A może jesteś także Inspektorem - wtedy mógłbyś postawić po piwku sobie i inspektorowi (by przymknął oko na picie w pracy) i.... malowanie odłożyć do jutra
              Właśnie się mianowałem inspektorem BHP . Pomału widać efekty mej pracy,jak przyjdzie z roboty Westa to się z pewnością zdziwi...,że tak mało jest piwa w lodówce ,a robota ledwo co ruszona Tak w ogóle dziś miałem mieć służbę(ale nie cierpię poniedziałkowych wacht,dlatego za nadgodziny wziąłem sobie wolne)Wolę malować ,słuchać muzy,pić piwko ,zdecydowanie tak jest lepiej niźli 24 h zdychać w robocie. Zdrówko Koźlakiem z Ambera

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                Jak ja nie cierrrrpię poniedziałków
                Zapomniałam dodać, że nie doszła dziś umowa kredytowa dla jednego z moich klientów, będzie jutro, więc odpada mi wyjazd do Poznania

Poważnie zatanawiam się, czy nie pracować od wtorku do soboty zamiast od poniedziałku o piątku
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• yendras
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.12
                  • 2052

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  [...]
                  Poważnie zatanawiam się, czy nie pracować od wtorku do soboty zamiast od poniedziałku o piątku
                  To nie lepiej od wtorku do piątku ?

Comment

• yendras
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.12
                    • 2052

Mój dzień zwykle zaczyna się tak, że dzwoni budzik w komórce i wtedy uruchamiam opcję "drzemka włączona". Po dziesięciu minutach operacja się powtarza. Dzięki temu przeciętnie wstaję pół godziny później niż zamierzałem No chyba, że jestem gdzieś rano umówiony - wtedy się mobilizuję. Niedawnio zmobilizowałem się do tego stopnia, że o 5.10 po śniadanku odpalałem już samochód. Jak nie robi się tego za często, to może to być nawet swego rodzaju atrakcją

Co do roblemu porannego golenia, który poruszył Pieczarek, to wybrnąłem z tego w ten sposób, że chodzę notorycznie nieogolony. Golę się taką maszynką ustawioną na 3 milimetry dzięki czemu nigdy nie jestem ogolony "na łyso" (mógłby to być niebezpieczny precedens). Operację golenia muszę powtarzać średnio co 5 dni. Zakładając, że golenie trwa 10 minut, oszczędzam w tygodniu godzinę. Rok ma mniej więcej 52 tygodnie, czyli rocznie oszczędzam 52 godziny !! Jak to przemnoży się przez kilkanaście albo kiladziesiąt lat, to ile książek w tym czasie można przeczytać !
                    Last edited by yendras; 2005-11-21, 12:19.

Comment

• bury_wilk
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.01
                      • 2655

Mój dzień zaczął się w nocy i było to tym bardziej bolesne, że skończył mi się urlop
                      Lubię kiedy się zieleni
                      Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• kony
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.08
                        • 1701

Ja także nie lubię poniedziałków a to dlatego, że w poniedziałki moja juniorka ma do szkoły na 8.00 i muszę wstać przed 7 żeby zjeść spokojnie śniadanie i nie spóźnić córki do szkoły (w I klasie jeszcze nie wypada) a mamy tak ze 20 min. samochodem przez miasto.
                        To samo powtarza się w czwartek. I tak będzie do końca semestru. Ma to tą zaletę, że jak już odstawię córkę do szkoły to z tamtąd w następne 20 minut dojeżdżam do pracy i już ok 8.20 jestem na miejscu.
                        Zważywszy, że wg umowy pracuję 8-16 to i tak niezły wynik bo w pozostałe dni tygodnia przed 8.30-8.40 nawet nie ma co marzyć żebym był w pracy.
                        Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że jak jadę w delegację to muszę wstać czasem bladym świtem lub ciemna nocą, wracam też po nocy a za nadgodziny mi nikt nie płaci

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23960

początek poniedziałku to początek 12-dniowego czasu pracy potem dwa dni wolnego na wykłady i kolejne 12 dni zaiwaniania
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

Z racji opadu atmosferycznego, który nałożył się na zwłokę w zakupie opon zimowych, dzień zaczął sie nam wcześniej. Nawet Moja Żoneczka nie protestowała. Teraz też lekko sypie.
                            Znaczy opad nie Żoneczka .

Comment

• grzech
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.04
                              • 4592

Za to dzisiaj dzionek zaczął się jeszcze wcześniej. Około 3.30 przed oknami przejechechały nam na sygnale dwa samochody straży pożarnej. Obawiam się, że komuś dzień zaczął się jeszcze wcześniej i to nie najlepiej.

Comment

• JAckson
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2004.05
                                • 6123

Dziś przychodze do pracy a tam cisza i ciemność. Brak prądu. Do tej chwili jeszcze dwa razy wyłączał się prąd. NIe muszę oczywiście pisać jakie niesie to konsekwencje dla korzystania z netu
                                MM961
                                4:-)

Comment

Przetwarzanie...
                                X