Miałem się nie przyznawać, ale co tam - dziś od rana, eksperymentalnie powstało 12 litrów zacieranego, ciemnego pszeniczniaka. Teraz już jest spora piana - ładnie fermentuje.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-03-08, 19:58.
Mój dziś ot taki sobie.Obudziło mnie swędzenie ocząt i katarek i od razu wiedziałem ,że kochana alergia mnie odwiedzila Poza tym trwa ciąg dalszy remontu w nowym choć zarazem starym wiekowo mieszkaniu(na szczęście jest to praca zlecona).
Ot ciekawosta mamy dwa mieszkania,a z przyczyn technicznych pomieszkujemy tymczasowo u Teściowej
Dzień zaczął się od zobaczenia listonosza numer kilkanaście (odkąd mój dzielnicowy listonosz odszedł do konkurencji, coś nikt nie chce tu listów roznosić...) - dostałam parokilogramową paczkę jako list oraz pismo od gazowni, że za 2 tygodnie odłączą mi gaz. Do tego pochmurno, a ludzie na gg pisali, że słońce i wiosna.
A jutro pewna uczennica zmusza mnie do wstania o 7:00 rano = chyba muszę iść dziś spać!
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
O kurka, właśnie dostałam mejla z TWIN PEAKS z propozycją współpracy Chyba muszę iść spać na początek dnia - rano sprawdzę, czy mejl jest dalej w skrzynce...
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Właśnie odebrałem (o dziwo bez kolejek) dowód rejestracyjny naszej Paskudy vel Dziobaka.
O w mordę - ale te nowe dowody są paskudne - nie dość że w kolorku niebiesko-żółtym, to jeszcze większe o jedną stronę od starych, a danych na nich tyle samo - to się nazywa oszczędność papieru
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Pogoniarz....Ty nie masz pojęcia w jak mnie zabija ciekawość Czy to już?
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Jak ktoś zajrzy do Jicina, to w okolicy jest jeziorko pod Jinolicami z sezonowo działającymi kempingami i w kilku budach prostymi klasycznymi piwkami. Ale wystarczy niezbyt długi spacerek 2km żeby napić się świetnego piwa z Lomnic. ...
Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
Od końca lipca '22 działa sklep alkoholowy z niezłą ofertą dla smakoszy piw kraftowych. Jest też taka opcja, że gdy w sklepie nie ma albo brakło jakiejś nowości, którą chce się kupić to zamawiamy na miejscu albo pisząc na messengera i po kilku dniach piwerka są już w sklepie. Ofertę...
Niewielki kompleks handlowo-przemysłowy, zagospodarowany przez małe firmy, znajduje się praktycznie na wjeździe do miasta Brovary od strony Kijowa.
Szeroką dwupasmówką ze stolicy jedzie się kilkanaście minut, a przynajmniej z jego obrzeży.
Transport publiczny jak metro czy tramwaje...
Trzy kilometrowy spacerek przez las i jesteśmy w administracyjnej części Stráž, w przysiółku Šimanov. Tam pod dumną nazwą pivovar ukrywa się kontraktowiec. Šimanovský dvůr młyn i tartak koło Stráže nad Nežárkou leży w tuż przy rzece, oraz ścieżkach rowerowych..
Comment