Jaki początek dnia?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

Uuu... współczucie.
    Na szczęście nigdy nie miałem pochrobotanego kulasa. Na ręce nosiłem gips o jakim pisze JAckson - lekki i przewiewny, nie powodował zbytniego swędzenia.

A gdzie kózka skakała, że kulasa połamała?
    Dick Laurent is dead.

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3489

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedzi
      Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia i może służyć radami jak przeżyć ten czas, to będę wdzięczna. Za pomysły na posiłki -lekkie i pełne witamin również. Nie chcę po tych tygodniach zamienić się w baryłkę
      A może gotuj i zacznij wydawać przyjęcia. Może to czas na nadrobienie zaległości koleżeńskich.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• JAckson
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

A możesz zdradzić co takiego? Ja na pewno mam w planie nadrobienie zaległości czytelniczych, pewnie obejrzę jakieś filmy i może przejdę Dragom Age. Ale to wszystko takie jakieś mało rozwijające. I pewnie po 3 dniach będę znudzona.
        Metodyczne ćwiczenia gry na gitarze. Robię to do dziś i zamierzam dalej
        MM961
        4:-)

Comment

• Basik
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.06
          • 1308

Fido, dobry pomysł, ale może nieco później, ponoć przez najbliższy tydzień naprawdę powinnam uważać. I przyznam, że z gipsowym butem raczej ciężko się skacze.

Slavoy, tak się kończy zbyt szybkie i nieuważne zbieganie po schodach.

Jackson, okazało się, że nawet nie dali mi skierowania na zastrzyki, tylko dziś na pogotowiu pielęgniarki uczyły mnie, jak sobie sama mam je robić A co do pomysłu z grą na gitarze, to u mnie odpada - mam totalnie gumowe ucho.

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Na gitarze gra się ręcamy, a nie uchem. Ale mam lepszy pomysł, w dodatku a propos. Jeśli nie masz co robić, dorzuć się na gitarę dla mnie - po złotówce na godzinę, podeślę nr konta.

Comment

• piowen
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.09
              • 207

Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia i może służyć radami jak przeżyć ten czas, to będę wdzięczna. Za pomysły na posiłki -lekkie i pełne witamin również.
              Ja pamiętam, że dzięki 4 tygodniom spędzonym w domu po operacji kolana nauczyłem się bardzo dobrze grać w szachy i brydża. Kupiłem wtedy elektroniczne szachy (komputery nie były jeszcze tak powszechne) i książkę do brydża.

Z posiłkami jest prosta sprawa. Najlepiej nie jedz wcale ale jak już musisz, objadaj się warzywami, one nie tuczą. Najlepiej na surowo, albo gotowane na parze.

Na śniadanie: Wszystkie płatki, które nie zawierają cukru z chudym mlekiem albo jogurtem. Jedz również chudy ser i pełnoziarniste pieczywo (dwie kromki, nie więcej).
              Na obiad: Ziemniaki okraś jogurtem ze szczypiorkiem albo koperkiem. Jedz brązowy ryż i brązowy, pełnoziarnisty makaron
              (w małych ilościach). W swoje menu wkomponuj ryby i drób. Warzywa bez ograniczenia z sosem: łyżka homogenizowanego chudego sera z łyżeczką soku z cytryny. Jeśli tego nie przełkniesz to zrób normalny sos vinaigrette: oliwa z oliwek, sok z cytryny, musztarda dijon.
              Na kolację: Warzywa w nieograniczonych ilościach z chlebem, ryżem, albo makaronem. Jakaś zielona sałatka. Piwo tylko jedno... małe. Unikaj piwa z żółcią, ono ma najwięcej kalorii
              Przekąski: Owoce
              Nade wszystko unikaj tłuszczy i cukrów. Odstaw wszystko, co jest z białej mąki.

I jeszcze na temat. Ja jestem uzależniony od syna. On wstaje między 6:30 a 7:30, więc muszę się dostosować. Potem odprowadzam go do przedszkola i po powrocie do domu, to właściwie... nic nie robię , czego Wam drodzy forumowicze również życzę
              "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• iron
                🍼🍼
                • 2002.08
                • 6768

Przede wszystkim zapytaj konowała czy możesz wykonywać jakieś ćwiczenia tej nogi w gipsie - zaniki mięśni będą mniejsze. Niby lekarze sami powinni to mówić, ale z doświadczenia wiem, że tego nie robią w ramach NFZ-tu, za to prywatnie stają się bardziej rozmowni

A te zastrzyki to przeciwzakrzepowe?
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Basik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1308

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi

A te zastrzyki to przeciwzakrzepowe?
                  Tak, przeciwzakrzepowe.

Co do ćwiczeń, to na razie mam zakaz obciążania nogi i jak najmniej mam się ruszać ( zwłaszcza do kolejnego prześwietlenia), bo mam "wielowymiarowe" złamanie i mogę się doigrać operacji. Pewnie po tym tygodniu, jak będzie ok, zacznę ćwiczyć. Zależy mi, żeby jak najszybciej wrócić do sportu i w góry. Dzięki za radę, bo też obawiam się, nikt by o tym nie wspomniał.

Comment

• iron
                    🍼🍼
                    • 2002.08
                    • 6768

No to trzymaj "język" na pulsie i pytaj...
                    Trzymam kciuki za szybki powrót sprawności nogi.
                    A na razie zostają inne formy aktywności, nie wymagające użycia nogi
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• dadek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍺🍺
                      • 2005.09
                      • 4702

Ja się w tym roku przez 3 miesiące z gipsem męczyłem, czego Tobie nie życzę. Jak były wielkie śniegi to wychodzenie odpadało bo się kule rozjeżdżały i w zaspach grzęzły. Wtedy nareszcie zrobiłem porządek w moich albumach z piwnymi etykietami, opisałem i posegregowałem wg krajów i browarów. Także zdjęcia (jako że robię na papierze) zostały uporządkowane tematycznie i chronologicznie i znalazły swoje miejsce w albumach. Normalnie pracując nigdy nie było dość czasu by się w pełni tym zająć.
                      Co do jedzenia rady Piowena są bezcenne, szczególnie gdy masz mało ruchu. Jedyne czego nie dotrzymywałem to "jedno małe piwo" dziennie. Wychodziło wręcz większe spożycie. Normalnie piję 2x0,5 l, ale dzięki opiekuńczości przyjaciół w piwie, wpadających często w odwiedziny, średnia się podniosła o połowę. Gdy śniegi zeszły i słonko przygrzało zacząłem śmigać o kulach co rzeczywiście wyrabia mięśnie rąk i pomaga utrzymać kondycję. Wtedy też zacząłem bywać w miejscach których nie odwiedzałem nawet od 15 lat - czyli warszawskie piękne parki jak Łazienki, Wilanów, Powsin, Las Bielański itp. Nieraz jadąc przez miasto aż ciężko było poznać niektóre miejsca, tak się zmieniły. A na codzień nie wszędzie się przecież bywa w tak dużym mieście.
                      Przez cały "gipsowy" okres także kułem się każdego dnia zastrzykiem. Dostałem "samoobsługowe" jednorazówki ale nie było to przyjemne bo nie mogło.
                      Tak więc trzymaj się, na pewno dasz sobie radę i ciekawie wykorzystasz wolny czas. Nóżka w górę i śmigaj na kulach bo jesień jeszcze na to pozwala.

Comment

• fteo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ja się w tym roku przez 3 miesiące z gipsem męczyłem
                        Ale na zlocie były momenty cudownego ozdrowienia...
                        http://lotnictwo.net.pl/
                        http://www.flightradar24.com/
                        http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4702

Tiaaa. Ale błagałem żeby nie rozgłaszać bo się jeszcze ZUS dowie i chorobowe każą oddawać

Comment

• Basik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1308

We Wrocławiu właśnie spadły pierwsze płatki śniegu.
                            Trudno, trzeba przestawić się "na zimowe myślenie" ( wczoraj użyli tego sformułowania w TVN, wie ktoś co to właściwie znaczy ?).

Comment

• Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5618

We Wrocławiu właśnie spadły pierwsze płatki śniegu.
                              Trudno, trzeba przestawić się "na zimowe myślenie" ( wczoraj użyli tego sformułowania w TVN, wie ktoś co to właściwie znaczy ?).
                              Basik musisz być jak Królowa Śniegu - złaaa do szpiku kości
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• snorre
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2006.02
                                • 655

Kiepsko, kiepsko od rana - znowu wygrał Grobleny, nędza się szykuje, Poznań pikuje w dół. No ale co tam, albeertos będzie zachwycony - pewno poleci na plac Kolegiacki ucałowac swojego idola (przepraszam ale nie mogłem się powstrzymac
                                Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

Przetwarzanie...
                                X