Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb
Wzorzec ;) [Było: Żywiec, Heineken (lic.)]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jbOczywiście że jest. Np. u nas w Trójmieście nazywa się Specjal
Comment
-
-
Piszę za siebie. Nawet wkleiłem mordke żeby było wiadomo że to tak nie do końca na poważnie i żeby się ktoś przypadkiem nie przyczepił. Szkoda że nie zadziałało ale jak to Kazik śpiewa "niezbadane są pokłady ludzkiej niekumacji".
Moim zdaniem Specjal jest lepszy od jasnych piw z Ambera.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Sam wyraźnie napisałeś "u nas". A wiec pisałeś nie tylko za siebie ale za większość!
I proszę nie pisz takich słów jak "niekumacja". Ponieważ wydaje mi sie, że możesz przy tym urazić kilka osób!
Comment
-
-
Aleś się czepił To był żart połączony z zamanifestowaniem swojej sympatii do Specjala. Skoro uważasz że np. piwo z Ambera lepiej pasuje do określenia "wzorowe piwo" to spox, ja też je cenię - no i każdy może mieć swoje zdanie. Zwrot "u nas" służył mi bardziej jako określenie geograficzne niż socjologiczno - wspólnotowe. Gdybym napisał "my w Trójmieście uważamy że" to wtedy byłoby tak jak mówisz.
Przepraszam za wieloznaczne wyrażenie i za "niekumację". Peace?Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
Comment