wzorem spelunkowego autorytetu -> Krzysia -> zrobilam sobie dzis relaksacyjne wagary okołopołudniowe w *****; i jakoś tak nagle po tym Książęcym życie zrobiło się piękniejsze...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.
Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
Ech, żaden z browar-bizowych ceprów jeszcze nie założył nowego wątku...?
Jadąc na początku września w słowackie Tatry specjalnie zmusiłem się do wjechania do Zakopanego, żeby obejrzeć ten przybytek.
Browar restauracyjny mieści się w jednym z kluczowych punktów narodowego...
Comment