Wzruszająca wyprawa.
Znalezione w sieci
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
numer telefonu 32 415 21 28
www. BROWAR-RACIBORZ.pl
No i przy okazji,,,,,,, Wesołych Świąt!,,,,,,,Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
-
http://penetratorscavengerteam.blogs...-przypaem.html - reportaż z ostaniego budynku Browarów Królewskich
-trzech Niemców - Haberbusch, Schiele i Klawe...
ciekawe, że imiona mieli typowo niemieckie (Błażej, Konstanty i Henryk), mają nagrobki na polskich cmentarzach (wprawdzie protestanckich) z inskrypcjami w języku polskim, więc chyba nie czuli się Niemcami...
- jedyny ocalały budynek - tu akurat budynek powojenny, który robi na blogu na dwustuletni w domyśle. Ani słowa o "starej warzelni", czy willi Haberbuscha, które stoją do dziś i faktycznie mają przynajmniej historię przedwojenną, o piwnicach nie wspominając.
O poziomie innych podpisów przez litość nie wspomnę, ze względu na wylewającą się z nich dla mnie żenującą atmosferę "młodzieżowego balasa"
Ale trzeba przyznać, że zdjęcia fajne.Last edited by iron; 2013-03-31, 00:22.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Nie zdążyłem z edycją - oba budynki - "starą warzelnię" i willę Haberbuscha widać na piątym zdjęciu - "stara warzelnia" to mały ceglany budynek po lewej stronie od głównego obiektu zdjęcia, a willa Haberbuscha to żółty budynek (nad nim widoczny biurowiec PEKAO) z prawej strony domniemanego jedynego zachowanego budynku na posesji ś.p. Browarów Warszawskich...Last edited by iron; 2013-03-31, 00:31.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
oglądając film pod tytułem 'bractwo bang bang'
(temat nadałby się zatem i do wątku o filmie)
przyuważyłem, że panowie piją z kartonu
coś, co zapewne jest jakimś alkoholem
(choć wizualnie kojarzy się z mlekiem)
przeczytałem nazwę na opakowaniu
zguglałem. wyszło, że to umkomboti
tradycyjny afrykański napój piwny
zapodaję więc jako ciekawostkę
stronę producentów tego napitku
warto zwrócić uwagę zwłaszcza
na ciekawe formy opakowań
przynajmniej jak na piwo
a oto sznureczki:
1, 2 i 3veni, emi, bibiComment
-
Relacja z wizyty Iron Maiden w Polsce w 1984.
W 35 minucie i 30 sekundzie Roman Rogowiecki w roli głównej
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Zdjęcia fajne, ale jak zwykle mnóstwo dyletanctwa w komentarzach:
-trzech Niemców - Haberbusch, Schiele i Klawe...
ciekawe, że imiona mieli typowo niemieckie (Błażej, Konstanty i Henryk), mają nagrobki na polskich cmentarzach (wprawdzie protestanckich) z inskrypcjami w języku polskim, więc chyba nie czuli się Niemcami...
- jedyny ocalały budynek - tu akurat budynek powojenny, który robi na blogu na dwustuletni w domyśle. Ani słowa o "starej warzelni", czy willi Haberbuscha, które stoją do dziś i faktycznie mają przynajmniej historię przedwojenną, o piwnicach nie wspominając.
O poziomie innych podpisów przez litość nie wspomnę, ze względu na wylewającą się z nich dla mnie żenującą atmosferę "młodzieżowego balasa"
Ale trzeba przyznać, że zdjęcia fajne.
Przepraszam, że napisałem, że Haberbusch i Schiele byli Niemcami, byli jak najbardziej Polakami, tak jak papież Franciszek, który też jest Polakiem. Umieszczę na blogu sprostowanie i powołam się na to forum.
Przepraszam za nazwanie tego budynku (https://lh4.googleusercontent.com/-v...4/DSC_6106.jpg) warzelnią. Zmyliła mnie tabliczka z takim napisem umieszczona na nim. (https://lh5.googleusercontent.com/-t...4/DSC_6141.jpg). Oczywiście napiszę na blogu, że budynek jest powojenny, dziękuję za podpowiedź.
A poza tym, pyszałkowatość Twoich wypowiedzi świadczy tylko o Tobie, pokazuje Twoje cechy o których przez litość tutaj nie wspomnę.
PozdrawiamComment
-
Miło jest usłyszeć słowa krytyki od prawdziwego fachowca.
[...]
rzepraszam, że napisałem, że Haberbusch i Schiele byli Niemcami, byli jak najbardziej Polakami, tak jak papież Franciszek, który też jest Polakiem.
[..]
A poza tym, pyszałkowatość Twoich wypowiedzi świadczy tylko o Tobie, pokazuje Twoje cechy o których przez litość tutaj nie wspomnę.
Pozdrawiam
że Kopernik była kobietą , że o Marianie Curie-Skłodowskim nie wspomnę.....
Przez litość nie wspomnę , kto jest wielkoduszny ,a kto koszałkiem-pYszałkiem.piwoppns@wp.plComment
-
Zanim żelezny odpowie...
Chłopaki, spotkajcie się na miejscu, tam gdzie robione były zdjęcia, i pogadajcie, a ja to obfotografuję. I założę blog ze zdjęciami. Podpisy też będą. Możemy je później omówić, wtedy fotografować będzie ktoś inny i tak rozpętamy fotoblogowe perpetuum mobile.Comment
-
Zanim żelezny odpowie...
Chłopaki, spotkajcie się na miejscu, tam gdzie robione były zdjęcia, i pogadajcie, a ja to obfotografuję. I założę blog ze zdjęciami. Podpisy też będą. Możemy je później omówić, wtedy fotografować będzie ktoś inny i tak rozpętamy fotoblogowe perpetuum mobile.Comment
Comment