Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
Znalezione w sieci
Collapse
X
-
Nowa jednostka czasu
- Jaka jest najnowsza jednostka czasu?
- Jedna Gołota... 53 sekundy.
----------------------------------------------------------------------
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep- Jaka jest najnowsza jednostka czasu?
----------------------------------------------------------------------Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
co by nie zaśmiecać działu prasówka zamieszczę tutaj...
"Klub Konesera"
nowy bezpłatny (ale dostępny jedynie w prenumeracie kwartalnik) pisze (że ograniczę się do piwnych tylko rzeczy):
- 'Na chmielowym szlaku' - rekomendacja Przewodnika Piwosza.
- 'Nawarzmy sobie piwa" - krótka notka o stronie www.piwa.smak.pl, mająca charakter reklamy, bo jakże inaczej można traktować info o stronie ze sklepikiem z brew-kitmi zaczynająca się w ten deseń: "Każdy, kto próbował piwa niepasteryzowanego, wie, że ma ono wyjątkowy smak. Nie każdy wie jednak, że można je zrobić w zaciszu domowego browaru... Można tam obejrzeć (i oczywiście kupić) niezbędny sprzęt, a także wszystkie nieodzowne piwowarowi składniki..." - najwyraźniej ktoś zapomniał, że istnieje coś takiego jak browamator.pl czy browar.biz, gdzie można zdobyć nie tylko potrzebną wiedzę, ale naprawdę potrzebne składniki do warzenia piwa.
- 'Płynne stany skupienia. Piwo po byku' - recenzja piwa Alhambra Reserva 1925.
widać po kilku słowach, że Pan Łukasz Klesyk jest może koneserem, ale najwidoczniej zaaferowała go cokolwiek ładna buteleczka tłoczona, napis "reserva" i rok (chyba nie uwarzenia piwa?) 1925. najbardziej ubawiło mnie jednak, cytuję: "Ta rubryka ma prezentować trunki z wysokiej półki, również cenowej - takie, które już z założenia powinny nami wstrząsnąć. Dlatego długo się zastanawiałem, czy ten hiszpański lager się tu kwalifikuje. Jednak jego spora cena - ponad dwukrotnie wyższa od ceny Pilsnera Urquella - przekonała mnie na 'tak'".
jeśli była to data uwarzenia piwa to coś tanio sprzedają je, jeśli nie, tak jak myślę to wcale nie jest to drogo, a gość ma cokolwiek blade pojęcie o piwie ograniczone do lagerów dostępnych w naszych sklepach.
tak poza tym bardzo ciekawy artykuł o Absyncie i Tokayu.Last edited by e-prezes; 2005-05-25, 10:32.Comment
-
-
Tak sobie oglądam te browary i inne "szkielety" i muszę przyznać,że ten browar Kobylepole wygląda naprawdę nieźle.Z tych realiów jakie znam z Bytomia to z takiego browaru w krótkim czasie wyszabrowano by wszystko.
Ja jeżdżę codziennie (w ramach pracy)na swoją starą kopalnię i widzę jak znika w oczach.Złodzieje szbrują złom w biały dzień.To jest dopiero smutne i tragiczne.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Niby nie po piwie ale warto potrenować http://195.92.224.73/j20/content/host.asp"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep- Jaka jest najnowsza jednostka czasu?
----------------------------------------------------------------------
"Era, Plus i Idea zaczynają toczyć batalię o Adrzeja Gołotę. Z nieoficjalnych informacji wynika ze ma on promować naliczanie sekundowe!"BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Comment