Fajny pomysł. Szkoda tylko że to ściema
Znalezione w sieci
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi
Mnie się bardziej ten silnik podoba, czyste piękno mechaniki (bez kabelków ukrytych pod stołem) http://www.youtube.com/watch?v=xeP5LSfW05w
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi
swoją drogą na takiej zasadzie działają silniki elektryczne i nie ma w tym nic nadzwyczajnego
Comment
-
-
To jest ściema. Myślałem podobnie jak Ty, dopóki nie zrobiłem.
Wszelkie prawa fizyki mówią, że takie urządzenie nie ma prawa działać. Inaczej mielibyśmy dzis darmową energię z generatorów magnetycznych.
Ale, niestety takie urządzenie nie działa.
Pomiędzy ustawionymi jednopolowo magnesami powstają zawirowania pola magnetycznego, powodujące że po przylożeniu zewnętrznego magnesu cały układ dąży do stabilności i po prostu się zatrzymuje.
Jeśli Ty lub ktokolwiek uważa inaczej, to poproszę o przdstawienie działającego urządzenia. Wpierw na forum, później " na żywca". Jeśli komus się uda, to obiecuję ufundować nagrodę w postaci całorocznego zaopatrzenia w piwo na potrzeby własne. W zamian oczekuje praw patentowych.Last edited by angasc; 2009-12-09, 20:57.
Comment
-
-
W podstawówce bawiłem się magnesami i zbudowałem coś podobnego. wszystko działa dopuki zapewnimy zmianyw układzie - nalezy poruszać magnesem wprawaiającym w ruch kółeczko z magesami, z tego powodu nie jest to urzadzenie które nadaje się do zastosowania w praktyce.
Urządzenie po pewnych zmianach jest jednak stosowane powszechnie w silnikach elektrycznych. I to jest działające urządzenie
Tu jest opis w wikipedii :
Mogę dostarczyć skany z książek bardziej kierunkowych w razie jak by coLast edited by piotry; 2009-12-10, 08:06.
Comment
-
-
Całkiem sensowny "układ okresowy" piwnych stylów."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
"Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
To dwa inne filmiki z tej serii:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Comment