Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Znalezione w sieci
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną....mam nadzieję, że wyleci z ramówki, zanim sam będę miał dzieci.Comment
-
Oj Żą, nie przesadzaj z tym 'AntyTeletubisingiem'
Moje dziecko właśnie to ogląda i jak narazie wydaje się być normalne. Co ciekawe ja oglądam razem z nim (ale to chyba już nie jest normalne ) i rzeczywiście zdarzają się odcinki beznadziejne, ale są też i ciekawe. Oczywiście trochę wkurzające jest to, że z dwudziestu kilku minut programu dziesięć powtarza się codziennie, ale jakoś mój krasnal jeszcze chyba tego nie złapał, więc mu się podoba.
Trzeba brać poprawkę, że to bajka dla dzieci do jakiegoś 2-3 roku życia.
Później staje się zbyt głupia.bla bla blaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pinkfloydDla rodziców którzy już nie mogą patrzeć na Teletubbies
http://servus.at/DNS/tele/
Tak a propos konia: Oglądałem parę dni temu Bolka i Lolka - i nie dziwię się, dlaczego dzieci dzisiaj nie fascynują się tą bajką. Jest tak przestarzała, że wręcz niezrozumiała - dobra była 40 lat temu, jak telewizor był czym nadzwyczajnym. Ale dzisiaj, po Shreku - nie ma szans. Pytanie tylko, dlaczego współczesne bajki są tak głupie, pełne przemocy.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuPytanie tylko, dlaczego współczesne bajki są tak głupie, pełne przemocy.
Typowe, nie? Dziecku odmawiać, choć człowiek sam się nacieszyłComment
-
Fakt, że może za bardzo się tym podniecamy. Ale statystyki wskazują, że za czasów mojej młodości nikt nie skakał z okna, bo wydawało mu się, ze ma jeszcze kilka "żyć" przed sobą. Może to nie dobranocki, a właśnie gry komputerowe tak zbrutalniają młode pokolenia?
Bajki Andersena też niczego sobie - a to jakaś dziewczynka z zapałkami zamarza, a to jakiś wilk kogoś zjada... Może jesteśmy przewrażliwieni? A może wystarczy brutalność opakować literacko i jest usprawiedliwiona?Last edited by Krzysiu; 2005-09-23, 00:50.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuMoże to nie dobranocki, a właśnie gry komputerowe tak zbrutalniają młode pokolenia?
A z grami jest chyba trochę tak, że jeden się wyżyje wirtualnie, a drugi wyjdzie na ulicę i kogoś zabije. Nożem można pokroić chleb, lub poderżnąć gardło. O nastolatków w okolicach 15 bym się nie obawiał, ale z młodszymi już rękę na pulsie... Dziecko + zapałki = ogień.Comment
-
Ja może jestem parę miesięcy starszy, ale pamiętam, że jak pierwszy raz w szkole powiedziałem głośno słowo na k... (w kiblu oczywiście), to było dla mnie duże przeżycie. Ale dziewuchy w ogóle nie przeklinały.
Pewne symptomy są bezdyskusyjne. Czy widziałeś 30 lat temu, żeby gówniarz pyskował do nauczycielki? Albo żeby nieletni hulali po 22.00 po mieście? Dzisiaj to jest normalka i nikogo nie dziwi. A dla mnie to jest świadectwo upadku.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuNajłatwiej strzela się do tego p.... słoneczka. Do odkurzacza teź nieźle, ale trzeba trafić w oczy.
Tak a propos konia: Oglądałem parę dni temu Bolka i Lolka - i nie dziwię się, dlaczego dzieci dzisiaj nie fascynują się tą bajką. Jest tak przestarzała, że wręcz niezrozumiała - dobra była 40 lat temu, jak telewizor był czym nadzwyczajnym. Ale dzisiaj, po Shreku - nie ma szans.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoA ja, osoba wychowana na "Bolku i Lolku", do tej pory lubię ją sobie od czasu do czasu oglądnąć i się nie nudzę
Przepraszam za zaśmiecanie. Poproszę o przesunięcię Panią Moderatusię jak się pojawi.Comment
-
Znalazłem wreszcie w sieci fotkę autobusu, który jeszcze niedawno jeździł po Katowicach:
Tyski autobus .
Tutaj zamieszczę tylko miniaturkę:Last edited by adam16; 2005-09-23, 14:02.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment