Od dzisiaj pod moimi tekstami pojawia się sznurek do strony mojego syna, o blokowiskach. Jakby ktoś miał ciekawe fotki i chciał zamieścić na tej stronie, proszę o kontakt z autorem.
Polskie blokowiska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuOd dzisiaj pod moimi tekstami pojawia się sznurek do strony mojego syna, o blokowiskach. Jakby ktoś miał ciekawe fotki i chciał zamieścić na tej stronie, proszę o kontakt z autorem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseDziała bez zarzutu.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pamiętam jak będąc na występach gościnnych w Poznaniu rozmawialiśmy z Biermannem o fenomenie polskich blokowisk. Niby wszystko wielka płyta a jednak każdy budynek jest inny a co miasto to zupełnie inne projekty. Zastanawialiśmy się wtedy czy ktokolwiek zajmuje się tą tematyką. No i proszę jest ktoś taki.
Bardzo ciekawa strona.
Comment
-
-
Widzę Krzysiu, że w Poznaniu okolice browaru były szczególnie docenione.
Pomysł fajny, życzę powodzenia(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyZastanawiam się tylko, jakie kryterium zostało zastosowane do wyboru blokowisk. Bo śródmieście Gdyni blokowiskiem z pwnością nie jest."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosWidzę Krzysiu, że w Poznaniu okolice browaru były szczególnie docenione...
Sam zastanawiam się na klasyfikacją blokowisk. Teoretycznie nazwa ta dotyczy dużych osiedli z budownictwem wielkopłytowym, ale już w okresie międzywojennym pojawiały się osiedla robotnicze, budowane od sztampy. Dzisiaj ta architektura nazywana jest modernizmem, ale wówczas strasznie na nie wybrzydzano.
Strona jest rozwojowa. Syn ma 14 lat, więc jeszcze nie potrafi własciwie zsyntetyzować posiadanych informacji. Trochę słaba jest podbudowa teoretyczna, muszę grzebnąć trochę w literaturze.
Comment
-
Comment