Nowe Forum-Kto jest kto

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Krzysiu napisal/a
    Są tacy, którym ten luz w tematach merytorycznych przeszkadza - i właśnie o to chodzi, że nie wszyscy potrafią zrozumieć, że niektórzy chcą traktować forum poważnie.
    Jeżeli wypowiedzi swawolne zaczynają dominować w tematach merytorycznych, to jest to cokolwiek bez sensu, mija się z celem. Ale czasem nie da się tak łatwo wyznaczyć granic poważności wypowiedzi, czy całego tematu - np. wątek "piana w piwie" nie jest, wydaje mi się, jednoznacznie merytoryczny, czy jednoznacznie luźny. No, ale może mam zwichrowane czujniki, bo i tak najczęściej goszczę w dziale "przy piwie"

Generalnie dobrym podejściem jest olewka - i tak jest nas tu za dużo, żebyśmy wszyscy się sobie wzajemnie podobali. No i zawsze pozostaje funkcja "lista ignorowanych" w panelu kontrolnym...

Mnie najbardziej odpowiada sytuacja, kiedy jest równowaga i nie ma przegięć w żadną stronę. I tak właśnie odbieram to forum - jak dla mnie jest w sam raz.

Zdrówko

Comment

• Andi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.07
      • 1915

żąleną napisal/a

Zbytek ironii - dopiero teraz natrafiłem na ten temat, więc dopiero teraz się nań wypowiadam. Zgodzisz się chyba, że wcześniej nie mogłem. A temat będzie otwarty dopóty, dopóki ktoś będzie się chciał w tym wątku coś od siebie dorzucić - mówię to bez złośliwości.

]
      to zadna Ironia ani zaden przymus zakonczenia tej dyskusji.
      Ja ten temat otworzylem i jest mi na reke zeby jak najwiecej opini -najlepiej wszystkich Forumowiczöw tutaj przytoczyc-niech kazdy powie co mu lezy na sercu.
      Poprzedni post o zamknieciu tego tematu napisalem bo otrzymalem wiele prösb w tej sprawie ze jako Autor tego tematu wypada mi to zrobic bo sie robi nieprzyjemnie.widze jednak ze nie wszyscy tak uwazaja w wiec bedzie sie toczyl dalej i niech tak bedzie jak sobie wszyscy zycza a wiec
      "A temat będzie otwarty dopóty, dopóki ktoś będzie się chciał w tym wątku coś od siebie dorzucić "
      Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Andi napisal/a

Poprzedni post o zamknieciu tego tematu napisalem bo otrzymalem wiele prösb w tej sprawie ze jako Autor tego tematu wypada mi to zrobic bo sie robi nieprzyjemnie.
        E tam, zaraz nieprzyjemnie... Temat jest trudny/kontrowersyjny, ale nie znaczy to, że trzeba się przed nim chować. Zresztą dyskusja była w większości konkretna, niektórzy może ździebko się zdenerwowali, ale nie przerodziło się to w wymianę "komplementów".

pozdrawiam

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

Andi, pozwólmy Adminowi decydować o zamykaniu tematów

ps
          Admin nie dostał prośby zamknięcia tematu od żadnego z Forumowiczów.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Andi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.07
            • 1915

ART napisal/a
            Andi, pozwólmy Adminowi decydować o zamykaniu tematów

ps
            Admin nie dostał prośby zamknięcia tematu od żadnego z Forumowiczów.

Swieta racja w koncu po to jest Admin.przez to nie zamknalem tematu a jedynie zrobilem propozycje
            cyt:
            Podsumowujac to wszystko proponuje zamknac ten temat zanim naprawde wszystko sie pomiesza i skomplikuje wszystko a przede wszystkim nie chcialbym zeby Forum sie podzielilo i zamiast przyjaciöl narobilo wrogöw

Co do drugiej czesci to szkoda ze to wlasnie do mnie zwröcono sie z ta prosba a nie do Admin.
            A najgorsze ze ten ktöry sie do mnie z ta prosba zglosil jako pierwszy dopisal cos nowego.
            Nie pozoszalo mi nic innego jak tylko to przetrawic z duza iloscia
            Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Kemp
              Porucznik Browarny Tester
              • 2002.03
              • 357

O swoim stosunku do Forum wypowiedziałem się w temacie "junior/senior". W mojej ocenie generalnie jest nieźle. Poważnych rozmów na temat piwa mam na codzień więcej niż bym chciał. Forum jest odskocznią od takiej przyziemnej codzienności. Jeśli będziemy stosować zasadę: piszesz jak masz coś do przekazania innym; to będzie O.K.
              Jeśli ktoś chce poruszać się w piwie tylko na poważnie, to odsyłam do literatury fachowej.
              Kemp

Comment

Przetwarzanie...
              X