A w Ujściu Wisły znów był albo i jest jeszcze biegus morski, a ja na Śląsku siedze
przy piwie o ptakach
Collapse
X
-
Odmłodzę temat
Na wschodnich terenach udało mi się zaobserwować 5 nowych dla mnie gatunków ptaków.
Bieszczady - Orzeł przedni, derkacz (nareszcie się pokazał). Niestety nie znalazłem pluszcza.
Roztocze - Zaganiacz.
Biebrza - Wodniczka, Błotniak łąkowy (wyprawa na błotniaka stepowego bez powodzenia).
W sumie jestem zadowolony.
Piwo przy tym pite to głównie Leżajsk, Janów, Zwierzyniec, ŁomżaMM961
4:-)
Comment
-
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
-
To jest KURA, panie generale!Ostatnia zmiana dokonana przez pirackamuza; 2008-07-04, 10:09.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziTo jest KURA, panie generale!
(kto znajdzie kurę?)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzikura Panie, to jest tu
(kto znajdzie kurę?)
Comment
-
-
Stawy Milickie
Na półkę milicianów (publikacji dotyczących Milicza i regionu) trafiła nowość – album „Ptaki Stawów Milickich” autorstwa Saturniny i Artura Homanów. Album zawiera zdjęcia ponad 60 gatunków ptaków, które można spotkać na stawach i w ich otoczeniu. Przyciągają wzrok piękne ujęcia pojedynczych ptaków i stadne ich prezentacje. Dumnie patrzy orzeł bielik, w gromadzie i pojedynczo widzimy bociany, para gęsi gęgaw wydaje się rozważać jakiś wspólny problem. „Kłócą się” kormorany na pniu drzewa, majestatycznie lecą łabędzie krzykliwe, wydają się pozować do zdjęcia perkozy dwuczube (moje ulubione ptaki). I... można by pisać i pisać o innych w albumie utrwalonych. Dużo to czy mało? Ponad 60 przedstawicieli awifauny ze 170 gatunków tu – na stawach milickich i w ich otoczeniu – gniazdujących. „Atlas rozmieszczenia ptaków lęgowych Polski 1985 - 2004” przedstawia rozmieszczenie 234 gatunków ptaków lęgowych. U nas 170 – z tego parę dziesiątków ukazuje wspaniały album!Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Siedząc wczoraj przy kawie, obserwowaliśmy z Żonką latające nade naszą wsią bociany. Skłoniło to nas do zadaania sobie pytania - dlaczego bociany odlatują z Afryki do Europy. Tłumaczyliśmy to sobie na różne sposoby, ale może ktoś bardziej zorientowany udzieliłby nam konkretnej odpowiedzi.
Comment
-
-
Najprościej: pewnie dlatego że trudno się przełyka zmrożony pokarm i nogi trochę marzną im Zima po prostu nadchodzi a one ewidentnie tego nie lubią i choć zimy coraz słabsze i o pokarm trochę łatwiej, to mają wędrówkę zapisaną w genach i dlatego we wrześniu już śmigają tam gdzie im przyjemniej.
Comment
-
Comment