Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Wyświetlenie odpowiedzi
przy piwie o ptakach
Collapse
X
-
Zsiadłem z roweru i oglądałem. Jechałem drogą równoległą do A2, między jedną a drugą, w odległości 100 m, od tej ruchliwszej chodziły sobie 2 żurawie i szukały pokarmu na zaoranym polu. W końcu odleciały, a ja wsiadłem na rower i pojechałem do domu.
Comment
-
-
Ptaszników pewno zainteresuje: ptaszkiMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Film wydaje się być ciekawy i profesjonalnie zrobiony. Nie tylko o ptakach, a o przyrodzie stawów Doliny Baryczy. Chętnie zobaczę, o ile uda się zdobyć.
W zeszła niedzielę czatowałem na bobra nad Odrą na terenie Wrocławia .Niestety na zdjęciach mam tylko bobrowe zgryzy niektóre jeszcze mokre i pachnące ślina bobra. I pomyśleć ,że to był kiedyś skrajnie zagrożony gatunek...MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziChętnie zobaczę, o ile uda się zdobyć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Mam niewielki lokal nad wodą, pięć metrów od brzegu. To przerobiony pokomunistyczny hangar na sprzęt pływający. Razem jest tam pięć lokali, a więc ludzi okresowo sporo. Mimo tego, pięć metrów od brzegu, gniazdo zbudowały kaczki krzyżówki. Pewnie samica boi się ludzi, ale dzielnie siedzi na jajkach. Sezon korzystania z wody i prac porządkowych mam zatem opóźniony o kilka tygodni. Nie pozostaje nic innego jak czekać, aż się wyniesie wraz z młodymi.
Jezioro ma 5 kilometrów linii brzegowej z tylko 300 metrów (łącznie na kilku odcinkach) jest pozbawione pasa trzcin szerokiego na 20-30 metrów. I właśnie w jednym z takich miejsc, wśród kilku zaledwie roślin, kaczki prowadzą lęg. A niech je gęś kopnie.
Comment
-
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Przyszła wiosna i wróciły żurawie na budowe autostrady.Słyszałem ich klangor w zeszłą niedzielę.Zobaczymy czy długo posiedzą u mnie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
No i nie ma kaczek w gnieździe. Nawet małych nigdy nie widziałem.
Za to zaczęła się pojawiać łabędzia rodzina. Martwiliśmy się wcześniej, że widać tylko jednego łabędzia, a to po prostu ten drugi cały czas siedział na gnieździe. Teraz przypływają w komplecie - rodzice i czwórka młodych.
Wiem, że widoczek standardowy i bardzo łatwo dostępny, ale dla mnie zawsze sympatyczny.
Comment
-
-
Prowadziłem podobne obserwacje w ostatni łikend nad Baryczą. Szczególnie interesująco wyglądają małe perkozy ( rdzawoszyje, dwuczube) pływające na plecach rodziców
Tydzień nad Biebrzą zaowocował dwoma nowymi dla mnie gatunkami. Lerka i dzięcioł białogrzbiety. Zdjęcia o jakości dokumentacyjnej więc nawet nie zamieszczam. Ciekawe czy na ten rok mam już wyczerpany limit nowości.MM961
Comment
-
-
Nie ptak, ale też lata.
Dzisiaj przez cały dzień przy jednych z drzwi do mojego domu przyczepiony był nietoperz. Ulica bardzo ruchliwa (jak na małe miasteczko), a on cały gorący dzień spędził w jednej pozycji. Ale cały czas czuwał, bo uszy pracowały mu jak radary.
Wie może ktoś co to za gatunek? Nietoperz bardzo niewielki, długości niespełna 5 cm.
Comment
-
-
Co prawda temat jest o ptakach ale....chodzi mi o trzmiele.
Otóż w zeszłym roku sporo tego u mnie latało a w tym roku dopiero pierwszego zobaczyłem.Ciekawe co się z nimi stało w tym roku?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedziWygląda mi ten ptak na kosaMM961
Comment
-
Comment