przy piwie o ptakach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

A ja przytocze wypowiedz mojej Zony
    Ty masz PTOKA na tle Twoich kapsli.
    Znajac co niektörych Forumowiczöw musze przyznac ze temat jest jak najbardziej na Miejscu-Wiekszosc z nas ma PTOKA na tle Browaröw,Piw,Etykiet ,Podstawek itp itd
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• cyborg_marcel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
      Proponowałbym odstawić masło do dokarmiania na rzecz smalcu i tego typu rzeczy, masło nawet to prawdziwe różne rzeczy w sobie ma i niekoniecznie dobrze one robią ptakom. Nawet jeśli one to jedzą. To samo sie tyczy np łabędzi-jedzą rzucany im chleb a potem wykańcza je wątroba.
      Tak się składa, że na smalec akurat szmalu nie miałam, a pod ręką było masło osełkowe robione gdzieś tam na wsi w Sudetach (więc zakładam, że specjalnie chemii nie ma...)
      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• sopista
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1747

Ja już nie mogę doczekać się wakacji. Może nie zawodowo ale lubię podglądać żurawie na łąkach pod Bytowem a na jeziorku Jeleń perkozy. Albo czapla tkwiąca bez ruchu nad malutkim jeziorkiem (prawie sadzawką) w okolicy, otoczona mgiełką a właściwie oparami unoszącymi się nad wodą. To jest to. Aby było i o piwie to oczywiście po południu do Jasia Kowalskiego na lanego Gocha. MAM JUŻ DOSYć ZIMY!!!
        Ostatnia zmiana dokonana przez sopista; 2006-01-19, 10:21.

Comment

• antoś
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.12
          • 213

I mnie ta zima się już dłuży,tym bardziej że jestem zapalonym amatorem pieszych wędrówek.Co roku zaliczam kilka tysięcy kilometrów wypraw, które nazywam Wędrówki z kuflem,ponieważ chodzę ze swoim ulubionym kuflem w plecaku.Wprawiam tym w konsternację wszystkich polewających piwo w mijanych piwnych przybytkach. Szukam też towarzystwa na takie sskapady.

Comment

• biermann
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.09
            • 2552

Przy piwie o ptakach hmm no tak jak najbardziej
            Jak się za dużo piwa wypije to i ptak bywa przeciążony
            "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
            Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
            Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
            Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
            Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• perłyfan
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.02
              • 1244

Pamiętam, że mnóstwo różnych ptaków można zobaczyć w parku w Żelazowej Woli. Gdy tam wszedłem to była pierwsza rzecz na którą zwróciłem uwagę. Fajne miejsce...
              JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

Comment

• skandal
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1439

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
                Przy piwie o ptakach hmm no tak jak najbardziej
                Jak się za dużo piwa wypije to i ptak bywa przeciążony
                Kolejny przykład z czym się ptaki kojarzą w naszym kraju... Prosiłbym jednak o traktowanie tego tematu jak temat o ornitologii a nie o zabawach i robótkach z "małym".

Comment

• skandal
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 1439

We Władysławowie przy falochronie portu pływa birginiak! Młody samiec w stadze kilkuset lodówek. We wtorek jade! Powinien jeszcze tam być. Jak się uda wylukać to będzie nowy gatunek na liście od bardzooo długiego czasu.

Comment

• dziku
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.12
                    • 1992

(...)A dzięcioła mając w ręku musiałem uważać bo dziobał mocno. Nie wspominając już o takich ptakach jak krogulec czy jastrząb.(...)
                    A taki język dzięcioła jak mu go wyjąć... długość poraża. Aż się człek zastanwawia gdzie mu się to mieści... Co do dziobania - to jak na na obozie na Jeziorsku bąk wlazł do wacka... ten dopiero dziobał... Natomiast po zakończeniu działań związanych z zaobrączkowaniem - cały obóz komisyjne puścił bąka. Rówież kurka wodna, która wtłoczyła się jakoś do wacka ostro nas dziobała. Wiosną i jesienią to wraz z moim teleobiektywem wprost mieszkam w błocie... Teraz to tylko łabędzie krzykliwe na Korytnicy jadę obfocić
                    Dziku

Comment

• JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

We Władysławowie przy falochronie portu pływa birginiak! Młody samiec w stadze kilkuset lodówek. We wtorek jade! Powinien jeszcze tam być. Jak się uda wylukać to będzie nowy gatunek na liście od bardzooo długiego czasu.
                      Zazdroszczę możliwości Ja ucieszyłem się zwykłą ~100-osobnikową grupą jemiołuszek widzianą koło domu
                      MM961
                      4:-)

Comment

• iron
                        🍼🍼
                        • 2002.08
                        • 6771

A wczoraj widziałem zdjęcie którym epatowały gazety i portale internetowe:
                        - w oddali miejsce katowickiej katastrofy a na pierwszym planie lecący ptak.
                        I komentarz w TVN24 - wstrząsające zdjęcie z symbolicznym gołębiem.
                        Tyle, że wg mojej wiedzy sylwetka ptaka na zdjęciu należała do jakiegoś drapieżnika (jastrząb?) który zwietrzył dużo łatwych kąsków w postaci gołębi przesiadujących na ruinach hali...
                        Zdjęcia i tak ma swoją dramaturgię.
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• skandal
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1439

Gó.... wyszło z birginiaka Takiego samego pecha miałem jak w okolicach Trójmiasta siedział kiedyś np. perkoz grubodzioby, błotniak stepowy i stadko birginiaków. Jak sie okarze że wróci to robie podejście nr 2.

Comment

• Lacriferno
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.07
                            • 783

Też sobie lubię czysto amatorsko popatrzeć na ptaki, a że mieszkam w sąsiedztwie Lasów Janowskich okazji ku temu mam sporo. Przy sprzyjającej pogodzie wskakuję na rower i włóczę się po lesie. Z ciekawych okazów udało mi się przyfilować bociana czarnego czy czaplę siwą. Pewnego dnia zestresował mnie strasznie bielik. Kiedy sobie beztrosko jechałem leśną dróżką, przeleciał nade mną w odległości ok. 2 metrów. Można się nieźle zdziwić, gdy z lasu wyfrunie niepostrzeżenie taki ptasi gigant. Czasem można natknąć się na kraskę. Niestety, jest to coraz rzadszy widok, a z opowiadań ojca wiem, że przed laty było ich zatrzęsienie. Z interesujących gatunków w Lasach Janowskich można spotkać głuszce, cietrzewie, zimorodki - niestety, osobiście się na nie nie natknąłem.
                            A w tej chwili za oknem grasuje mi stado sikor bogatek, które regularnie dokarmiam. Częstymi gośćmi są też sójki i jemiołuszki. Ze smutkiem zauważam, że z roku na rok coraz rzadziej widuję gile i dzięcioły.
                            Latem zachwyciło mnie też inne (nie ptasie, a owadzie) skrzydlate stworzonko: ważka calopteryx virgo. Zaplątało mi się kiedyś takie cudo do biura, co skłoniło mnie by owada zidentyfikować i poobserwować nieco w naturze.

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

Wczoraj zauważyłem koło domu podgwizdującą grupkę szpaków. Wiosna blisko
                              MM961
                              4:-)

Comment

• grzech
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.04
                                • 4592

Fajnie masz. Na Podlasiu zima. A bywało, że szpaki przylatywały pod koniec lutego. A teraz to tylko wrony się pojawiły.

Comment

Przetwarzanie...
                                X