Tak,a ja w ubiegłą niedzielę wybrałem się na wyprawę,która okazała się niezłą eskapadą. Wróciłem utytłany w błocie od stóp do głów,ale szczęśliwy,bo widziałem dzięcioła czarnego
przy piwie o ptakach
Collapse
X
-
Powody do szczęścia rzeczywiście są różne
Ja cieszyłem się w zeszłym roku tym, że w granicach miasta Wrocławia, w okolicy gdzie mieszkam mogłem obserwować 7 gatunków dzięcioła. Oczywiście nie wszystkie naraz
Dodatkowo na firmowym parkingu nad głową latał mi dzięcioł czarny i zielonyOstatnia zmiana dokonana przez JAckson; 2006-03-22, 12:00.MM961
4:-)
Comment
-
-
A ja widziałem już czajkę Znaczy wiosna.
Zaś mój przyjaciel pierwsze żurawie obserwował. Coraz bardziej zaczyna ciągnąć Dzika do błota Na razie na sobotę mam plany ornitologiczne, ale aulowo - klubowe. Zjazd Ornitologów Ziemi Łódzkiej...Dziku
Comment
-
-
I ja się pochwalę Wczoraj widziałam całe 7 bocianów łażących po polu.....(proszę się nie smiac. Bociany to jedne z nielicznych ptaków, które rozróżniam). Znaczy się: wiosna przyszłaMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Dzień już na tyle długi, że po powrocie z pracy do domu mogłem wczoraj wyskoczyć z lornetką w pobliskie, nadodrzańskie tereny. Odra już odmarzła, ale pobliski stawek skuty lodem po dno.
Na początek usłyszałem i zauważyłem kilka potrzeszczy i trznadli które już intensywnie śpiewają. Potem na drzewie bardzo blisko mnie przysiadł pełzacz ogrodowy i intensywnie badał owe Najciekawsze były jednak gągoły na Odrze. 4 samce podrywające jedną samicę plus 1 odsobnik w szacie juv. Zachowania godowe były bardzo ciekawe i zabawne. Bardzo ładne ptaki. Pierszy raz widziane przeze mnie w granicach Wrocławia.
Na koniec zauważyłem chyba po raz pierwszy siedzącego bażanta na drzewie. Smieszny widok.
Łabędzie na Odrze pływały i latały w normalnych pozycjach i nie kichałyOstatnia zmiana dokonana przez JAckson; 2006-03-24, 09:08.MM961
4:-)
Comment
-
Comment