Przy piwie o jeżach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6771

A co, bałeś się, że ktoś stwierdzi, że Jerze "są strasznie brudne, śmierdzące ( i podobno mają dużo pasożytów szkodliwych dla ludzi"
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• cyborg_marcel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
      A co, bałeś się, że ktoś stwierdzi, że Jerze "są strasznie brudne, śmierdzące ( i podobno mają dużo pasożytów szkodliwych dla ludzi"
      A Ark z nim spał
      Ja tam jeże bardzo lubię, a Jerzego towarzystwo jakoś nigdy mi nie zaszkodziło, więc wirusów (przynajmniej komputerowych) nie roznosi
      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Bierschmiede, Funkerl
        darekd
        Browarek z własnym lokalem ze wsi Steinbach nad Attersee w Górnej Austrii.

Mała butelka 0,33 l. z napisem "Halbbock", pomyślałem że to od tej buteleczki była nazwa "półkoźlak" a to był taki żarcik, bo piwo ma ekstr. 10,3% a alk. 3,5%.
        Czyli jakby te...
        2024-12-24, 00:16
      • grzeber
        Mołdawia, Kiszyniów, Str. Petru Rareș 35, Berăria Rareș 35
        grzeber
        Jeśli ktoś chce odpocząć od kraftowo-nowofalowej atmosfery, a jednocześnie wypić dobre piwo to jest miejsce dla niego. Około 15 minut pieszo od łuku tryumfalnego, na uboczu turystycznych szlaków mieści się lokalna piwiarnia z dobrym wyborem mołdawskich piw.

Z zewnątrz dosyć...
        2024-12-23, 19:13
      • darekd
        Wrowar, Reinkarnacja
        darekd
        Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

Black IPA, chmiele: Mosaic, Simcoe, Citra, Rakau

Alk. 6,5%

Aromat - chmiel dominuje, a spośród niego cytrusy i odrobina mosaicowej nafty, potem trochę paloności...
        2024-12-19, 00:02
      • Pancernik
        Lubrow, Rysy
        Pancernik
        Nikt jeszcze nie opisał, zima, może faktycznie Rysy trza odpuścić... .
        Cóż, piwo w stylu Imperialnego Stouta, a jak kto woli - Polskiego Imperalnego Stouta (uwaga - skrót słabo się kojarzy ).
        Parametry to 9% alko i 24*Blg - to zdecydowanie widać, słychać i czuć. Widać...
        2024-12-17, 21:23
      • darekd
        Ottakringer, Bio-Zwickl Dunkel
        darekd
        Ekstr. 12,1%
        Alk. 4,9%

https://www.ottakringerbrauerei.at/d...zwickl-dunkel/

Aromat - słodowy, herbatnik, kruche kakaowe ciastka, całkiem wyraźna nuta palona
        Piana - zdecydowanie wysoka, trwałość średnia aż do długiego kożuszka...
        2024-11-17, 22:59
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...