Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Przy piwie o jeżach
Collapse
X
-
Jeże są bardzo sympatyczne.
To jedne z fajniejszych zwierzątek.
-
-
Tylko takie trochę "niedotykalskie", choć Teresa (ajentka ś.p. warszawskiej "Rybitwy") miała ich kilka w domu i mówiła, że zachowywały się jak koty - spały z nią w łóżku, reagowały na wołanie, tylko strasznie tupałybigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironTylko takie trochę "niedotykalskie", choć Teresa (ajentka ś.p. warszawskiej "Rybitwy") miała ich kilka w domu i mówiła, że zachowywały się jak koty - spały z nią w łóżku, reagowały na wołanie, tylko strasznie tupały
Mój jeż kładł tak swoje kolce, że był gładszy i milszy w dotyku niż nie jeden pies.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumCiekawe by było tak myślę chodowanie jeża w domu ale są strasznie brudne, śmierdzące (wiem z autopsji bo się na wsi wychowałem ) i podobno mają dużo pasożytów szkodliwych dla ludzi.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Raz widziałem nocny taniec godowy parki jeży na trawniku przed domkiem (na Wyspie). Najpierw usłyszałem ciekawe dźwięki dochodzące z ogródka, mimo zamkniętych drzwi. Widok był ciekawy - jeżyki chodziły po okręgu i wydawały wspomniane dźwięki, trudno je nazwać, trzeba by usłyszeć.
Ale to jest temat do przepraszania a nie gadania o jeżach. Żeby dalej nie rozmywać - przepraszam za rozmywanieLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marceli raczej mam same pozytywne odczucia z nimi związane, aczkolwiek staram się ich nie głaskać
Niestety z moim jeżem jest trochę inaczej niźli z tym obrazkowym.
Po pierwsze nie ma to to kolców
Po wtóre zrzera głównie prąd
A po trzecie przymocowane to na stałe przy moim samochodzie.
Aha, za głaskanie tego ustrojstwa też się nie biorę (ugryźć nie ugryzie, ale kopnąć - niby tylko 12 V - i ogryźć się - np. jakieś 60st.C - potrafi). No cóż, ktoś uważał, że taki "jeż" w Warczyburgu jest niezbędny.
Ciekawe czy jest pod ochronąbla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumCiekawe by było tak myślę chodowanie jeża w domu ale są strasznie brudne, śmierdzące (wiem z autopsji bo się na wsi wychowałem ) i podobno mają dużo pasożytów szkodliwych dla ludzi.
Wcale nie był brudny, śmierdzący i nie miał pasożytów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo... i nie miał pasożytów.
Comment
-
-
A ja mojego jeża miałam tylko jeden dzień w życiu, bo jak znalazłyśmy go z koleżanką( w podstawówce rzecz się działa), to był w krytycznym stanie, leczyłyśmy go, ale na nic się zdało, sprawiłyśmy mu tylko godny pogrzeb i mogiłę na podwórku.
Pasożyty miał, widoczne gołym okiem, niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekMiał. Każde zwierzę (ssak) ma pasożyty: tasiemce, glisty i inne. Zapewne miał także pasożyty zewnętrzne: pchły i kleszcze. "Zapchlenie" i "zakleszczenie" wolno żyjących jeży jest ważnym miernikiem harmonii systemów leśnych. Otóż w zdrowym lesie jest jakaś tam liczba saren, dzików, wściekłych lisów, wściekłych wiewiórek a także np. kleszczy. Łapie się takiego jeża i liczy kleszcze na jego ciele. Jeśli jest ich za mało lub za dużo, można podobno wyciągnąć ciekawe informacje odnośnie danego ekosystemu. Nie wiem jakie to są informacje, ale wiem na pewno, że liczy się kleszcze na jeżach.
2. Moja mama, wyuczona przez posiadanie wielu psów w domu, iskała tegoż jeżyka, bo akurat do Niej był najbardziej przywiązany.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek(...) Jeśli jest ich za mało lub za dużo, można podobno wyciągnąć ciekawe informacje odnośnie danego ekosystemu. Nie wiem jakie to są informacje, ale wiem na pewno, że liczy się kleszcze na jeżach.
Co prawda poszukiwałam endo- i ektopasożytów na drobnych gryzoniach leśnych, a nie jeżach, ale reszta się zgadza
Comment
-
Comment