Zdrowych, spokojnych, rodzinnych i bezstresowych Świąt Bożego Narodzenia, spełnienia wszystkiego o czym marzycie, dużo miłości i sukcesów w każdej dziedzinie w Nowym Roku życzą Kamil i Ag oraz zwierzyniec w składzie Kita i Paco
Kończy się pierwszy rok mojego udziału w "bractwie piwnym". Podczas podróży służbowej, przy piwie belgijskim i holenderskim poznałem tajniki domowego warzenia. I tak to się zaczęło. W ciągu tego roku przeszedłem od kołyski (gotowiec z Browamatora) do warzenia z zacieraniem. W sumie 6 warek. Wszystkie OK. W okresie Świąt doceniłem cierpliwość, 9 miesięczny PILS był wyśmienity.
W Nowym Roku życzę całej Braci Piwnej i bliskim dużo zdrowia, szczęścia i radości. Niech towarzyskie i forumowe spotkania przy kuflu własnego piwa będą źródłem satysfakcji.
U progu tego 2007 roku życzę wszystkim piwoszom samych dobrych piw, wszystkim wielu nowych browarów, kolekcjonerom wielu nowych kolektobili, piwowarom samych udanych warek! Ogólnie Dosiego Roku!
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Samych tylko sukcesów kolekcjonerskich, warzelniczych i ... pijackich (oczywiście tylko w zakresie piwa ), a na wszelkich pozostałych niwach - tegoż samego
Comment