Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
FCJP Żyje ;) [Było: o wrocławskich warsztatach] - czyli jak pozyskać gumkę recepturkę
Collapse
X
-
FCJP Żyje ;) [Było: o wrocławskich warsztatach] - czyli jak pozyskać gumkę recepturkę
Tagi: brak
-
-
Z tego co mi wiadomo to nie.
Zasada jest prosta:
jeśli słowo następne kończy się na Ą lub Ę, to w słowie poprzedzającym musi też być Ą lub Ę - ale i od tego są oczywiście (jak to w j. polskim) wyjątki. Można się w nich pogubić...
Comment
-
-
Dziękuję za merytoryczny wkład w dyskusję, a Arta proszę o przeniesienie tych językoznawczych postów w odpowiedniejsze do tego miejsce
Koledzy chyba zapomnieli, że FCJP stosujemy tylko PRZY OKAZJI wypowiedzi na temat
Comment
-
-
FCJP WALCZY
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaDziękuję za merytoryczny wkład w dyskusję, a Arta proszę o przeniesienie tych językoznawczych postów w odpowiedniejsze do tego miejsce
Koledzy chyba zapomnieli, że FCJP stosujemy tylko PRZY OKAZJI wypowiedzi na temat
AD 2 - Okazja była więc i FCJP też jest!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivariaFCJP : "Tę recepturkę" ale "Tą Marusią".
Tak głosi nasz prof. Miodek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoJęzyk mówiony (potoczny) dopuszcza wersję "tą recepturkę".
(teraz jak temat wydzielony, to chyba można sobie pożartować )Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Być może język potoczny dopuszcza, ale brzmi to głupawo - przepalcowałam się
A pozyskiwanie gumek recepturek odbywa się poprzez kupienie pęczka np. koperku
Comment
-
-
E tam idzie się do banku i prosi kasjerkę. Ja tak pozyskałam cały worek gumek recepturek nieodpłatnieŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pamiętam, jak dziadek "robił" takie gumki ze starej dętki rowerowejWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykE tam idzie się do banku i prosi kasjerkę. Ja tak pozyskałam cały worek gumek recepturek nieodpłatnie
No to mamy temat jak pozyskać recepturki. Czy są jeszcze jakieś pomysły? Może da się pozyskać recepturki jakąś metodą domową?Last edited by dkrasnodebski; 2006-02-10, 10:24.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaPamiętam, jak dziadek "robił" takie gumki ze starej dętki rowerowejLast edited by Maggyk; 2006-02-10, 10:24.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment