Browar.biz'owy klub melomanów.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Muttah
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.09
    • 85

hm, wrażenia ekscytujące oprócz tego, że drogo strasznie i niedobre piwo brrrrrrr a w Juilliardzie studiowało również wielu innych sławnych ludzi - m. in. de Niro, Spacey, Kilmer, Williams (aktor), a z muzyków Pearlman (miałem u niego akompaniament - teraz uczy na skrzypcach w Juilliardzie), Levine, itd itd...Milesa Davisa nie jestem pewien, ale w sumie NY to mekka jazzu (obok NewOrleans), to i pewnie studiował. trafna uwaga za to do całego towarzystwa "Jazz at Lincoln Center" - faktycznie parę koncertów na jakich byłem nie zrobiło na mnie wrażenia, ale jak przyjechał Grapelli, to im z Wyntonem nieźle szło...

Comment

• pezet
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.03
      • 481

Miles studiował tam w 1944. Jeśli chodzi o szczegóły (wydział, ile semestrów) to musiałbym zajrzeć do literatury.
      Ale Miles nie miał dobrego zdania o szkole. Dla niego była "zbyt biała". Zresztą studia Milesa w Juilliard były tylko przykrywką dla jego rodziców. W rzeczywistości Miles studiował w klubach Harlemu i 52 ulicy .
      Last edited by pezet; 2006-09-21, 14:50.
      „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
      Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
      Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• pezet
        • 2006.03
        • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muttah
        niedobre piwo brrrrrrr
        W NYC nie jest tak źle. Powiedziałbym, że jest fantastycznie. Na Brooklynie Brooklyn Brewery, na Times Square browar restauracyjny, w spożywczakach dobre piwa europejskie i amerykańskie oraz knajpy z trunkami belgijskimi, niemieckimi, czeskimi........
        „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
        Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”

Comment

• Muttah
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.09
          • 85

Miles faktycznie studiował w kluach Harlemu (ale nie wiedziałem o jego "przykrywce" przed rodzicami!).
          a odnośnie piwa to teraz sobie przypominam, że wybór rzecz jasna ogromny był, ale ja wtedy jeszcze obracałem się w klimatach koncernowych, a tam Bud, Coors, Miller itp są wstrętne! pamiętam 2 piwa które mi smakowały - Sam Adams z Bostonu oraz Sierra Nevada. nawet nie wiedziałem, że na Brooklynie jest browar a ten restauracyjny na Times Square, pamiętasz noże nazwę? może coś skojarzę...

Comment

• pezet
            • 2006.03
            • 481

Troszkę rozmydlamy dyskusje w klubie tym NYC Myślę, że koledzy nam wybaczą.
            Ten browar to Times Square Brewery Jest na forum opisane jakieś piwo z tego browaru.

Comment

• pezet
              • 2006.03
              • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezet
              Troszkę rozmydlamy dyskusje w klubie tym NYC
              Założyłem tutaj temat w którym będzie można pogawędzić o NYC.

Comment

• pezet
                • 2006.03
                • 481

Zapowiedź wyjątkowych koncertów:
                Koncerty chóru synagogalnego z Lipska!
                Poznań, dawna synagoga (pływalnia przy ul. Wronieckiej), 29 września, godz. 19 i katedra gnieźnieńska, 30 września, godz. 19.
                Last edited by pezet; 2006-09-29, 11:35.

Comment

Przetwarzanie...
                X