Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
W końcu w "mieście KP" jest Fortuna i Czarnków, więc spokojnie masz czym nagradzać
Właśnie o tym myślałam Jutro rekonesans piwny: czy aby się Proletaryat nie popsuł....
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Czas na namysł wykorzystałam. Pytanko to cytacik z pewnej bardzo głośnej książki i na dodatek zekranizowanej. Jest pisana bardzo charakterystycznym językiem i proszę mi wierzyć, naprawdę można znaleźć odpowiedź...choćby w necie
"Nie chce mi się opisywać, brajdaszkowie, jakie tam jeszcze okropności jakby przymuszali mnie oglądać w ten aftnun. Całe te jakby mózgłowia ich, doktora Brodzkiego i Barnoma, i reszty biało ubranych, a newer forget że była jeszcze ta girlunia przy knopkach gliglająca i wpatrzona w zegarki, to były na pewno bardziej derty i gorzej zafajdane niz jakiego bądź mordercy i kryminała w całym więzieniu.(...0 I znalazłem się ja przy światłach swicz on, z czaszką dudniącą jak wielka big maszyna do wytwarzania bólu, pysk miałem w srodku całkiem uschły i jakby szajsowaty i czułem, że jestem rajt end redy wyrzygać ewry bajt żarcia(...)".
Proszę podać autora i tytuł. nagrodą oczywiście piwo
Z racji póżnej pory, wyniki ogłoszą się same a ja ze zwycięzcą się skontaktuję rankiem
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Tłumaczenie w wersji "A" o ile dobrze pamiętam. Szkoda, że się zajmowałem okocimskim porterem...
A szkoda, byłby rewanż.....
Anthony Burgess, Mechaniczna Pomarańcza
Celem uzupełnienie dodam jeszcze, ze film reżyserował Stanley Kubrick.
Wprawdzie nie znam wersji tłumaczonej na modłę angielską, a na rosyjską, ale i tak udało się poznać.
Gratuluję!!!!! I podziwiam za czytanie w wersji rozyjskiej
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
Czytałem pełną wersje "R" i próbki wersji "A". I film oglądałem. Toż to genialne rzeczy ta książka i film. Czekam teraz na któryś z czwartków, bo ma być "Mechaniczna..." na DVD wypuszczona przez "Wyborczą". Książkę już mam od czasu jak wydano wersję "R".
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-03-02, 00:04.
Dziękuję
Ale gwoli wyjasnienia - nie w tłumaczeniu rosyjskim, a w polskim z wtrętami rosyjskimi, nie angielskimi jak w Twoim cytacie. Coś tam po rosyjsku umiem, ale nie tyle żeby książki czytać
Dziękuję Coś tam po rosyjsku umiem, ale nie tyle żeby książki czytać
Chyba jak wszyscy...Każdy się uczył ros. (przynajmnie w moim pokoleniu) ale żeby książkę czytać.....!Fuj!
Poczekamy...poczekamy....Mamy czas.... I doswiadczenie w dopingu
Co Wy wiecie o rocznikach.......
Jak to co??? We Włoszech i Niemczech rocznik 97 jest niezwykły, a w Hiszpanii wyróżniłbym 94 i 96.
A jeśli chodzi o 78 to tylko Dolina Rodanu, no i może Burgundia (ale tylko czerwone)
Comment