Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Konkursy forumowiczów
Collapse
X
-
Czas na namysł wykorzystałam. Pytanko to cytacik z pewnej bardzo głośnej książki i na dodatek zekranizowanej. Jest pisana bardzo charakterystycznym językiem i proszę mi wierzyć, naprawdę można znaleźć odpowiedź...choćby w necie
"Nie chce mi się opisywać, brajdaszkowie, jakie tam jeszcze okropności jakby przymuszali mnie oglądać w ten aftnun. Całe te jakby mózgłowia ich, doktora Brodzkiego i Barnoma, i reszty biało ubranych, a newer forget że była jeszcze ta girlunia przy knopkach gliglająca i wpatrzona w zegarki, to były na pewno bardziej derty i gorzej zafajdane niz jakiego bądź mordercy i kryminała w całym więzieniu.(...0 I znalazłem się ja przy światłach swicz on, z czaszką dudniącą jak wielka big maszyna do wytwarzania bólu, pysk miałem w srodku całkiem uschły i jakby szajsowaty i czułem, że jestem rajt end redy wyrzygać ewry bajt żarcia(...)".
Proszę podać autora i tytuł.
nagrodą oczywiście piwo
Z racji póżnej pory, wyniki ogłoszą się same a ja ze zwycięzcą się skontaktuję rankiemMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Anthony Burgess, Mechaniczna Pomarańcza
Celem uzupełnienie dodam jeszcze, ze film reżyserował Stanley Kubrick.
Wprawdzie nie znam wersji tłumaczonej na modłę angielską, a na rosyjską, ale i tak udało się poznać.Last edited by Twilight_Alehouse; 2006-03-01, 23:41.
Comment
-
-
Tłumaczenie w wersji "A" o ile dobrze pamiętam. Szkoda, że się zajmowałem okocimskim porterem...Last edited by adam16; 2006-03-01, 23:45.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Tłumaczenie w wersji "A" o ile dobrze pamiętam. Szkoda, że się zajmowałem okocimskim porterem...Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseAnthony Burgess, Mechaniczna Pomarańcza
Celem uzupełnienie dodam jeszcze, ze film reżyserował Stanley Kubrick.
Wprawdzie nie znam wersji tłumaczonej na modłę angielską, a na rosyjską, ale i tak udało się poznać.
Gratuluję!!!!!
I podziwiam za czytanie w wersji rozyjskiejMłode koty mają adhd, niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireGratuluję!!!!!
I podziwiam za czytanie w wersji rozyjskiejLast edited by adam16; 2006-03-02, 00:04.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireGratuluję!!!!!
I podziwiam za czytanie w wersji rozyjskiej
Ale gwoli wyjasnienia - nie w tłumaczeniu rosyjskim, a w polskim z wtrętami rosyjskimi, nie angielskimi jak w Twoim cytacie. Coś tam po rosyjsku umiem, ale nie tyle żeby książki czytać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseDziękuję Coś tam po rosyjsku umiem, ale nie tyle żeby książki czytaćMłode koty mają adhd, niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireChyba jak wszyscy...Każdy się uczył ros. (przynajmnie w moim pokoleniu) ale żeby książkę czytać.....!Fuj!
Oj, chyba będę potrzebował sporo czasu na wymyślenie własnego konkursu, bo nie mam pomysłu nie tylko na pytanie, ale nawet na tematykę...Last edited by Twilight_Alehouse; 2006-03-02, 00:13.
Comment
-
-
No, no, no - o jakim Wy jedynie słusznym roczniku prawicie... skoro on mój jest :P
A co do myślenia nad pytaniem - to to już taka nowa, świecka tradycja. Poprzednio cierpliwości nie brakowało, to i tym razem się poczekaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment