Miało być, ale się nie doczekałam na propozycję pytania, jakie miałam podać . Z desperacji wymyśliłam inną zagadkę.
Nie ojciec Muchomor, ale może jeszcze biografowie nie zaśpią i barwnie opiszą jego czyny: jedzie dzielny ojciec Muchomor, jedzie...(to chyba w Monthy Pythonie było, o rycerzu co Graala szukał? )
Garfunkel...Powiem Ci jedno: dałaś czadu!....A najgorsze jest to, ze to znam...czytałam na pewno..Tylko, kurczę, demencja starcza:P
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
Garfunkel...Powiem Ci jedno: dałaś czadu!....A najgorsze jest to, ze to znam...czytałam na pewno..Tylko, kurczę, demencja starcza:P
To ja tylko taką małą podpowiedź dam: to o postać historyczną chodzi, a dzieło, z którego śmiem cytować, to dzieło źródłowe kronikarza niezbyt mile -jak widać - do opisywanej postaci nastawionego...no i średniowiecze, zdecydowanie średniowiecze, dość wczesne nawet.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
A gdzie część trzecia, hmmm?
Przepraszam, wczoraj mój umysł został zdominowany przez domowe wydarzenia tak bardzo, że zupełnie zapomniałam o konkursie.
Dziś już część trzecia:
"Natomiast stale obsypywał pieniędzmi barbarzyńców, zarówno tych ze wschodu, jak z zachodu, z południa i północy, nawet mieszkańców dalekiej Brytanii - krótko mówiąc, ludy całego świata, wśród nich i takie, o których nikt dawniej nie słyszał i których nazwa stała się nam znana dopiero wtedy, kiedyśmy je po raz pierwszy ujrzeli. Widząc bowiem, co to za człowiek, zjeżdżali się zewsząd do niego, do Bizancjum, on zaś bez chwili wahania, ba, nie posiadając się z radości, jakby uważał za niezwykłe szczęście, że może bogactwa rzucać na pożarcie barbarzyńcom i bałwanom morskim, odsyłał ich do domu obładowanych pieniędzmi."
Tak się domagałam.....i niewiele to w stan jasności mojego umysłu wniosło
Chyba padło najcięższe pytanie w krótkiej historii Konkursów.
Ja wiem, to chyba przez to, że ja straciłam rozeznanie w trudnościach...
ale podsumujmy: średniowiecze, Bizancjum, cesarz, cesarzowa urodzona w cyrku...
i co to za cesarz?
Schlangbaum...ja wiem, że się w górę równa....ale może Ty aż takiego pytania nie zadawaj, co???
Chciałaś..chciałas....Ale jak już doszłam do cesarza i mi sie cesarzowa przypomniała, to nijak dzieła nie mogłam skojarzyć Latałam jak kot z pęcherzem, żeby "Belizariusza" znaleźć...Bo nie wiem dlaczego, ale przekonana byłam, że to właśnie ta książka
Comment