Jak kot z pęcherzem i mam nadzieję, że z uśmiechem kota z Cheshire- takim demonicznym ...
Konkursy forumowiczów
Collapse
X
-
Nie wiem, czy z demonicznym ale na pewno z językiem na wierzchu ....Takiego głupiego zwyczaju nabrałam ostatnio......Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Niewykluczone, że powaliła go świadomość zwycięstwa....Albo obmyśla takie pytanie, po którym wujdziemy z kapci i staniemy obok. Może tak być.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Tym razem filozofia
Przez kolejne wieczory będę podawał fragmenty dzieł tego filozofa i ewentualnie dane biograficzne. Wy podajcie o kogo chodzi
"Filozofowie trzymają się doskonałości natury, a przeczą doskonałości nadprzyrodzonej; teologowie zaś poznają ułomność natury i konieczność łaski oraz doskonałości nadprzyrodzonych."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumPrzez kolejne wieczory będę podawał fragmenty dzieł tego filozofa i ewentualnie dane biograficzne. Wy podajcie o kogo chodzi
"Filozofowie trzymają się doskonałości natury, a przeczą doskonałości nadprzyrodzonej; teologowie zaś poznają ułomność natury i konieczność łaski oraz doskonałości nadprzyrodzonych."
Tomasz z Akwinu, Suma teologiczna.
Comment
-
-
Dodam, że był franciszkaninem.
"Nie poznajemy duszy ani naszej natury w życiu doczesnym jak tylko pod jakimś pojęciem ogólnym, które można wyabstrahować z danych zmysłowych."Last edited by Shlangbaum; 2006-03-20, 00:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumDodam, że był franciszkaninem.
"Nie poznajemy duszy ani naszej natury w życiu doczesnym jak tylko pod jakimś pojęciem ogólnym, które można wyabstrahować z danych zmysłowych."
Comment
-
-
"Mój" filozof zmarł dokładnie 40 lat po śmierci Bacona
"Wszelkie nasze poznanie Boga jest niewyraźne, a więc jest ciemne, ponieważ nie dotyczy Go jako obecnego dla intelektu zgodnie z Jego rzeczywista oceną."Last edited by Shlangbaum; 2006-03-20, 00:15.
Comment
-
Comment