Ze względu na poglądy i franciszkanizm bohatera zagadki, zmuszona jestem podać ostatecznie Dunsa Szkota, mimo iż nijak nie pasuje mi data jego śmierci obliczona na 40 lat po śmierci Rogera Bacona.
Konkursy forumowiczów
Collapse
X
-
Duns Szkot też mi przyszedł do głowy a do tego jeszcze WILHELM OCKHAM, Święty Bonawentura i Mistrz Eckhart. Mam ten sam problem. Żaden nie umarł 40 lat po Baconie.Last edited by dkrasnodebski; 2006-03-20, 12:32.
Comment
-
-
Odpowiedź została właśnie udzielona. Duns Szkot umarł w 1308 roku a Bacon w 1268 według mojej książki
Jeszcze tylko krótka notka o filozofie:
"Szkocja mnie zrodziła, Angla przyjęła, Galia wyuczyła, a Kolonia trzyma."
I trzy piwa biegną do AnetyLast edited by Shlangbaum; 2006-03-20, 12:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumOdpowiedź została właśnie udzielona. Duns Szkot umarł w 1308 roku a Bacon w 1268 według mojej książki
I trzy piwa biegną do Anety
Takiej odpowiedzi mogłem udzielić już z samego rana. Bacon zmarł w 1294. Niektóre źródła podają też 1292.Last edited by dkrasnodebski; 2006-03-20, 12:46.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumOdpowiedź została właśnie udzielona. Duns Szkot umarł w 1308 roku a Bacon w 1268 według mojej książki
I trzy piwa biegną do Anety
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiSkładam protest.
Takiej odpowiedzi mogłem udzielić już z samego rana. Bacon zmarł w 1294. Niektóre źródła podają też 1292.
PS. Gratulacje dla zwycięzców i słowa pocieszenia dla przegranych (tu ja się zapisuję)Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkelZ racji wygranej w ostatnim konkursie powinnam wedle reguł przygotować następny, ale...boję się , że mogę nie zdążyć przeprowadzić go do końca . W związku z tym zrzekam się tego prawa, może ktoś zechce zadać swoją zagadkę?
Comment
-
-
Jasne, że poczekamy....To chyba jest ogólnie najbardziej czekający konkurs w historii...Co nam szkodzi sie dalej wpisywać w konwencjęMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
No i mamy PAT. Czekamy na "rozwiązanie", czy też ktoś zgłasza się na ochotnika zastąpić koleżankę gerfunkel (w zadaniu pytania- oczywiście, a nie w rodzeniu- choć może ktoś jest chętny )?Last edited by Bombadil13; 2006-03-27, 20:33.Poszukuję
Comment
-
Comment