Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Małe badanie socjologiczne (raczej dla chłopaków w różnym wieku)
Collapse
X
-
MM961
4:-)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzCzy my podobnie nie robimy z piwem
Comment
-
-
Troszkę szkoda, że tak niewielu chłopców zdecydowało się zmierzyć z problemem. Liczyłem na więcej konkretów. Jeszcze raz apeluję o próbę policzenia "nieskończoności".
Ilość kosmetyków jekie można niekiedy zobaczyć w polskich domach jest szokująca wobec informacji, jaką dzisiaj przeczytałem na onecie.
Wszystko jest w rękach człowieka, dlatego należy myć je często – mawiał Stanisław Jerzy Lec. Po wyjściu z toalety zaledwie co czwarty Polak i co czwarta Polka myje ręce mydłem i wodą. Co trzeci Polak myje zęby raz w tygodniu! Jedna trzecia z nas nie stosuje dezodorantów, a jedynie 7 proc. uważa, że w upał warto wziąć prysznic! W połowie polskich łazienek na ręcznikach osiada flora kałowa, bo nie chce się nam opuścić klapy sedesu! Męczy nas codzienna zmiana majtek i skarpetek. Jeśli wierzyć w badania zlecane przez firmy kosmetyczne (m.in. Domestos, Colgate-Palmolive), to problem przestrzegania higieny osobistej przez Polaków czuć na odległość. – Polacy nie przestrzegają zasad higieny z powodu braku pieniędzy oraz nawyków wyniesionych z domu. W społeczeństwie, nie tylko polskim, pokutuje mentalność wsi sprzed stu lat, gdzie nie przywiązywano wagi do zachowań higienicznych – tłumaczy socjolog prof. Jacek Leoński z Uniwersytetu Szczecińskiego.
Optymizmem nie napawa lektura roczników statystycznych. W 2004 r. na higienę osobistą przeciętny Polak przeznaczył tylko 17 zł miesięcznie (w tym 2 zł na fryzjera). Nie jest to suma imponująca, tym bardziej że w takim samym czasie na alkohol i papierosy nasz rodak wydał 19 zł. Jeśli nad Wisłą dochodzi do zmiany nawyków higienicznych, to w żółwim tempie. W 1999 r. na mycie poświęcaliśmy 11 zł miesięcznie, tylko o 6 zł mniej niż obecnie.....
Szczególnie frapujące są dane dotyczące kwot wydawanych na alkohol+papierosy. Jeśli statystyczny Polak pije rocznie 80 litrów piwa, to już jest to kwota rzędu 300 złotych. Czyli miesięcznie 25 zł. A gdzie tak popularna wódeczka, gdzie papieroski?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaPieczarku gratuluje pomysłu na temat, wkońcu chłopiska mogą sobie pomarudzić na te swoje baby A jak znam życie to sami pomagają przy pakowaniu kosmetyczek swoim kobietom. No ale jasne. Wszyscy są tacy maczo-meny
Przeliczyłam na półeczce: mam ok. 12 (około z powodu dublowania się balsamów....mam końcówki a już na półeczce stoją nowe...taki mały bzik)Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Zmotywowałeś mnie!
U mnie to wygląda następująco: 0 : 44 (mieszkam sam )
Pieczarku? Czy wg Twoich obserwacji jestem już kobietą?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumMoże mi jeszcze powiesz, że to dla nas się tak pacykująBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumMoże mi jeszcze powiesz, że to dla nas się tak pacykująMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
Comment