chciałbym po cichu wtrącić, że temat został wydzielony z działu Piwo-konkretnie, z tematu o nowym aptekarskim karmi.
kto w końcu pija "piwa" opisywane przez marketingowców jako "kobiece"?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
A ja widzę w lokalach, że kbiety zamawiają głównie Warkę Strong. Mamy silne kobietyTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumA ja widzę w lokalach, że kbiety zamawiają głównie Warkę Strong. Mamy silne kobietybla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_Foxistotnie, kobiety wtajemniczone w piwny biznes są świadome swoich wyborów. Reszta niestety pada ofiarą marketingowej papki, presji cooldżezi środowiska, przez co zamienia się w bezwiedne masy konsumenckie.
Comment
-
-
Ja zaobserwowałem w pubach,że jak Kobieta pije piwo to w zdecydowanej większości z dodatkami(czytaj soczek i słomka).Też pewnie podobnie zauważyli marketingowcy i stąd próbują wynaleźć jedyny słuszny trunek ,ale raczej takiego nie ma.Zabeczkują od razu lesia z soczkiem ?
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseDla mnie największym wyczynem będzie wprowadzenie do sprzedaży piwa od razu ze słomką
Jak bedzie w tym więcej soku niż piwa to już nietrudno zamknąć to w kartonowym opakowaniu (ala soczek) i dokleić słomkę. Napój orzeźwiający, a jakżebla bla bla
Comment
-
-
w mojej rodzinie starsze pokolenie kobiet woli piwa goryczkowe, gdyż takie w PRL-u dominowały jak mnieniem. skromna ilość tych kobiet, które nie podzielają w/w zainteresowania pijały w swoim czasie ciemne piwa na śląsku (sam te piwa pamiętam).
młodsze pokolenie jest skłonne do poszukiwania smaków i zwykle piwo musi być z posmakiem słodkim (nie ulipkowatym), łagodzonym goryczką - koźlaki wpisują się tutaj idealnie.
najmłodsze jest zbyt głupie, by wpaść na coś samemu i przyjmuje to co jest w TV.
resztę, zwłaszcza te, które pijają piwo z sokiem sam jestem w stanie zrozumieć. piwo koncernowe jest po prostu tak niepijalne, że trzeba dodawać doń soku
wystarczy, by były na rynku porządne piwa (bez polepszaczy, przyspieszaczy, spapraczy) a kobiety (te bardziej rozgarnięte) znalazły swoje idealne piwo i nie mam na myśli Reddsa czy cudownych wynalazków okocimia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfirePanowie ...
wiele kobiet w waszym otoczeniu nie oznacza wielu w skali kraju. No chyba że znacie większość kobiet w Polsce
O Asi to pisać chyba nie muszę Moja mama i siostra też raczej nie sięgają po słodkie wynalazki - piją piwo normalne, a że niewiele, to inna sprawa. Moja Teściowa też lubi zwykłego lagera i do tego przyznaje nam rację, że te piwa które jej przywieziemy (np Ciechanów) są lepsze od masówki którą ma w sklepie pod domem.
Moje dwie siostry cioteczne piją zwykłe piwo, nie jakieś słodkie dupersznyty.
Gorzej z ciotkami - jedna nie pije w ogóle, inna jest za winem, trzecia woli gorzałę, ale wynika z tego, że ani jedna nie tyka tzw. kobiecych piw.
Także tezie o kobiecych piwach na podstawie obserwacji kobiet z mojej rodziny mogę zaprzeczyć stanowczobigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Moja najlepsza z żon lubi właśnie Karmi, ewentualnie Gingera lub Reddsa. Co innego teściowa, która najbardziej lubi zwykłe lagery i piwa mocne. Siostra nie lubi piw smakowych, a ostatnio zaraziłem ją ciemniakami. A moja mama nie pija piwa raczej w ogóle, woli wino (vermuth).BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Moja małżonka generalnie piwa nie pije, ale jak już pije, to z reguły właśnie takie. Teściową też parokroć przyuważyłem na piciu Redd'sa...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
ja nie piję takich piw
Comment
-
-
Widzę, że się od okocimskiego wynalazka niezły temacik wydzielił.
Z moich obserwacji wynika, że wśród moich koleżanek takie cudactwa się nie przyjęły, co mnie wielce raduje. Nigdy się chyba nie zdarzyło, by będąc w knajpie któraś coś takiego piła na moich oczach. Moja kobieta osobista gustuje w pilsach, nie pogardzi też ciemniaczkami, za to nie mogę jej przekonać do pszeniczniaków. Te znów trafiły w gust mojej mamy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumPewnie. Ja nawet spałem z milionem kobiet. Resztę znam z widzenia
A na serio to walczyłam zaciekle ze stereotypem kobiety pijącej ciepłe piwo z sokiem z puszki i przez słomkę, że to, to niby wymysł facetów ale niestety fakt faktem częściej kobietom się to przytrafia.
Comment
-
Comment