kto w końcu pija "piwa" opisywane przez marketingowców jako "kobiece"?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
    ... A na serio to walczyłam zaciekle ze stereotypem kobiety pijącej ciepłe piwo z sokiem z puszki i przez słomkę, że to, to niby wymysł facetów ale niestety fakt faktem częściej kobietom się to przytrafia.
    To znasz same jakieś kiepskie kobiety Moje znajome nigdy tak nie piją (faktem jest, że na trzy znajome dwie wolą lipę z miodem).

Comment

• joelka
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.03
      • 817

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
      To znasz same jakieś kiepskie kobiety Moje znajome nigdy tak nie piją (faktem jest, że na trzy znajome dwie wolą lipę z miodem).
      Tylko jedna, jedyna dziewczyna jaką znam tak pija ale nie za to jej tak nie lubię

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
        A na serio to walczyłam zaciekle ze stereotypem kobiety pijącej ciepłe piwo z sokiem z puszki i przez słomkę, że to, to niby wymysł facetów ale niestety fakt faktem częściej kobietom się to przytrafia.
        Ja tam nie wiem, jak to jest w innych miastach, ale w Opolu to jest również wina kelnerek. Zamawiam ja sobie kiedyś piwo, a pani kelnerka przynosi mi 0,3l z sokiem i ze słomką. I strasznie była zdziwiona jak na nią naskoczyłam, że to co przede mną postawiła, nie do końca jest zgodne z tym, co zamawiałam. Może inne kobiety po prostu nie wiedzą, że mogą pić piwo bez soku i bez słomki
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• joelka
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.03
          • 817

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
          Może inne kobiety po prostu nie wiedzą, że mogą pić piwo bez soku i bez słomki
          A co ty Maggyku wiesz o piwie?

A wiesz, że różne wytłumaczenia na to zjawisko miałam ale na to, to ja nie wpadłam
          Ale jest jednak przeważająca liczba kobiet, które lubią wszelkie "damskie" wersje nawet papierosów. No bo kto pali iryski? I tak utarło się że redds to też damska wersja. Magia reklamy

Comment

• mark33
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.04
            • 3283

Róznie to z paniami bywało, moja żona przekonuje się do piwa domowego - raczej wersje nisko chmielone, ostatnio spija mi ciemniaczka ze szklanki , kilka lat temu piła tylko szampana na Sylwestra ale się powoli uczy . Mama degustuje piwa różne ale w ilościach (tylko troszeczkę) do pół szklanki , tato lubi piwo choć nie pije prawie wcale (chyba, że syn przyniesie).
            Co do koleżanek, ciekawy wynalazek zamówiła kiedyś jedna z nich małe piwo i colę, po czym zmieszała to w jednej szklance 0,5 , druga błysnęła zrobiła sobie zielone piwo tzn. dolała do piwka kielona jakiejś niebieskiej wódy, no i zaliczyłem podwójny szok.
            Last edited by mark33; 2006-02-24, 12:05.

Comment

• siostraaa
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2005.02
              • 90

Niestety większość moich koleżanek lubi piwa koncernowe, albo te słodkie. W żaden sposób nie dają sobie przetłumaczyć że one są Wczoraj jak kupowałam w sklepie piwo do faworków pani automatycznie podała mi Żywca w puszce, mimo tego że prosiłam zupełnie o co innego .

Comment

• peter007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.06
                • 2820

Większość moich znajomych pań nie przepada za piwami smakowymi ale leszek z soczkiem przez słomkę to już jest coś
                Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• kot_z_cheshire
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.11
                  • 2201

Hmm...A mi sie zdarza czasem jakis Gingers albo Karmi...Ale to raczej w ramach gaszenia wielkiego pragnienia a gorace dni. Redd's nie może mi przejść dalej jak do krańca szklanki
                  Młode koty mają adhd, niestety.
                  Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                  Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                  Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• Bombadil13
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
                    Hmm...A mi sie zdarza czasem jakis Gingers albo Karmi...Ale to raczej w ramach gaszenia wielkiego pragnienia a gorace dni. Redd's nie może mi przejść dalej jak do krańca szklanki
                    Znałem kiedys kobietę co piwo tylko z pepsi piła. I co? Fajna była
                    Poszukuję

Comment

• kot_z_cheshire
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.11
                      • 2201

W sumie z colą lepsze. Popełniłam kiedyś
                      Młode koty mają adhd, niestety.
                      Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                      Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                      Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• solfernus
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.08
                        • 1025

Ja tam lubię czasem wypić Gingersa z cynamonem i bez a i Karmi nie pogardzę jak prowadzę.
                        A czy ktoś pamięta o tzw. radlerze czyli piwo+lemoniada pół na pół
                        A Berliner Kindl z sokiem malinowym jest czerwony a zielony z marzanką i podają w pięknym pokalu, kto pił ten wie.
                        Mimo, że preferuję mocne piwa to i takim „badziewiem” nie gardzę
                        Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• jerzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                          Jak w lokalu jest tylko Heineken, Żywiec, jasna Warka i Warka mocana
                          A nie macana?
                          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Przetwarzanie...
                          X