Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Nie lubię uogólnień. Może wielu tylko tyle rozpoznaje, ale na pewno nie wszyscy.
Niektórzy nawet tych głupich 16 kolorów nie potrafią wymienić. Moja wyliczanka skończyła się na dziewięciu barwach nieowocowych i niekwiatowych:
biały
czarny
żółty
fioletowy
czerwony
zielony
niebieski
szary
purpurowy
Wspomóżcie proszę, abym mógł wymienić tę podstawową szestnastkę.
Pieczarku, nie chodzi o kwestię wymienienia, co rozróżniania. Na przykład mój osobisty ojciec nie odróżnia żółtego od pomarańczowego (którego nie wymieniłeś).
Ale kolor pomarańczowy to kolor między żółtym a czerwonym, nie ma innego odpowiednika w nazwie, natomiast śliwkowy to rodzaj fioletu, brzoskwiniowy to mieszanka jasnopomarańczowego z różowym, wiśniowy to rodzaj ciemnoczerwonego.
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
Znany i raczej nielubiany , a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
W samym browarze mamy całkiem...
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
Comment