Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
Kolorki [z tematu o kombiaku]
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekGranatowy odrzucam - pochodzi od granatu.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
A ja kolory klasyfikuję według skali CMYK, a jak mi jej braknie (bo uboga jest), to posiłkuje się HSB lub Lab (dla niewtajemniczonych: Lightness plus składowe a i b, a nie żadne tam labolatorium).
Do substraktywnego RGB jakoś przyzwyczaić się nie mogę...Last edited by jerzy; 2006-03-07, 20:05.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
A może burgundowy? Od winogron , a może winogrona (jak to powinno być po naszemu?)
Ja bym sobie życzył Trabanta kombi w kolorze porterowymLast edited by adam16; 2006-03-07, 20:12.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPieczarku, ale kolory PODSTAWOWE są tylko trzy: czerwony, zielony i niebieski.
Ich podstawowość polega na tym, że przy mieszaniu ich uzyska się wszystkie inne koloryPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcChyba czerwony żółty i niebieskiLast edited by jerzy; 2006-03-07, 20:15.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyCzerwony (Red), zielony (Green) i niebieski (Blue) są podstawowe w skali RGB, powszechnie używanej w lampach kineskopowych. Wbrew pozorom ich mieszanina wcale nie zapewnia odwzorowania WSZYSTKICH barw, na przykład nie da się z nich uzyskać dwóch z trzech podstawowych barw skali CMYK: błękitu (Cyan) i purpury (Magenta), które wraz z żółtym (oraz czarnym dla lepszego kontrastu) stanowią clue zdecydowanej większości kolorowych publikacji drukowanych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcA nie można po ludzku tego napisać, tzn. jak mamy farbki, to podstawowymi kolorami są żółty, czerwony i niebieski, a jak światło, to zielony, czerwony i niebieski?browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Comment
-
-
Formalnej nie znam.
Dla mnie kolor podstawowy jest tym, który jest zdefiniowany w umownej palecie barw, za pomocą której można tworzyć inne barwy.
I wcale nie musi być to zestaw barw, który poprzez mieszanie umożliwi stworzenie wszystkich innych barw. Ba - to w sumie jest niewykonalne - zwykłego złotego nie uzyskasz poprzez mieszanie barw z żadnej z "popularnych" zestawów: RGB, CMYK, HSB, Lab czy Pantone.Last edited by jerzy; 2006-03-07, 20:55.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyDla mnie kolor podstawowy jest tym, który jest zdefiniowany w umownej palecie barw, za pomocą której można tworzyć inne barwy.
Comment
-
Comment