29-30.04- Giełdy w Wąchocku, Małkinii i Mszczanie Dolnej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

Kangurku, w obliczu dwóch ostatnich Twoich postów - to nie wiem, czy jest sens organizowania kolejnych Zlotów Browaru. biz.
    Średnio ok. 70 osób bierze udział w takim zlocie. Browarów w Polsce też jest ok. 70 (dane z formularza Artowego ). Zatem każdy forumowicz może jechać w inne miejsce w Polsce. Bo chce. Bo tak działa rynek. Bo to On weryfikuje, w którym miejscu się chce pojawić. Tylko czy wtedy możemy mówić o Zlocie????

Comment

• jasiu_piwosz
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.12
      • 620

Co do ustalonego terminu giełdy w Katowicach to chciałbym powrócić do zeszłorocznej tz. listopadowej giełdy która nie kolidowała z żadną inną imprezą a i tak z daleka przyjechali tylko - Zythum i Darek.
      Więc niema sensu pisać referatów na temat dlaczego i kiedy i poco?
      A wszystkich tych którzy jednak wybiorą tą małą , nieznaną i prowincjonalną Giełdę gorąco pozdrawiam i do zobaczenia w Spiżu.

Comment

• grzeber
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2002.05
        • 2880

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
        Masz rację, ale ilość giełd jak widać rośnie z roku na rok i prędzej czy później nie da się ich rozsądnie pomieścić w kalendarzu.
        Niech zadziała rynek i to kolecjonerzy zweryfikują na których giełdach chcą się pojawić.
        A czy za ilością idzie też jakość ?
        Nie pije tu do żadnej konkretnej giełdy, podzielam tylko zdanie Becika, że giełda powinna być jakimś wyczekanym świętem, gdzie poza wymianą kolekcjonerską ważny jest również aspekt towarzyski. Obecnie wydaje mi się, że przeważa ten drugi.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwosz
        Co do ustalonego terminu giełdy w Katowicach to chciałbym powrócić do zeszłorocznej tz. listopadowej giełdy która nie kolidowała z żadną inną imprezą a i tak z daleka przyjechali tylko - Zythum i Darek.
        Widzisz bo nie wystarczy zamieścić informacji na Browarze.Biz. Część kolekcjonerów z dużym stażem i wiedzą nie ma dostępu do internetu lub ma bardzo ograniczony. Poza tym podchodzą oni z rezerwą do nowych imprez organizowanych przez nowe osoby. Niestety jest to normalne. Poza tym nie oszukujmy się, nie każdy ma pieniądze i czas aby co 2-3 tygodnie jeżdzić w Polskę na giełdę. Kiedyś trzeba jeszcze te pieniądze zarobić lub zając się innymi rzeczami.
        pozdrawiam
        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• gisou
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.05
          • 230

Giełda w Katowicach ma też jedną bardzo poważną wadę. Jest organizowana koło poludnia w niedzielę. Jak sobie pomyślę że później mam przejechać 500 albo i więcej kilometrów to nie bardzo widzę na to sposób. Jakby się odbywała o 13.00 w soboty wydaje mi się że frekwencja osób spoza Śląska byłaby dużo większa.

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2880

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gisou
            Giełda w Katowicach ma też jedną bardzo poważną wadę. Jest organizowana koło poludnia w niedzielę. Jak sobie pomyślę że później mam przejechać 500 albo i więcej kilometrów to nie bardzo widzę na to sposób. Jakby się odbywała o 13.00 w soboty wydaje mi się że frekwencja osób spoza Śląska byłaby dużo większa.
            A może to godziny najmniejszego ruchu w katowickim Spiżu ?
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• ZIOMEK2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 2523

W Wąchocku pomnik szewca jest (?), z Małkini pochodzi Tym, zaś z Mszany Dolnej - opodal Kasiny Wielkiej (?) - Justyna Kowalczyk !

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
                A może to godziny najmniejszego ruchu w katowickim Spiżu ?
                Tu racja - normalnie o 13-tej to nie ma tam wcale klientów, bo zwykle otwierają o 14-tej.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• jasiu_piwosz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.12
                  • 620

Zainteresowanych rozkładem jazdy Spiża w Katowicach odsyłam do ich strony internetowej a wtedy może zrozumieją co , gdzie i jak.

Comment

Przetwarzanie...
                  X