Ja lubię klasykę - chińczyk, warcaby, szachy ( no do trzeciego piwka), farmer, wilki i owce (też do trzeciego bo trzeba pamiętać za dużo), domino.
O grach planszowych
Collapse
X
-
Domino to minimum po trzech, żeby dobrze padać.
Mnie się gry planszowe jakoś przejadły. W zeszłym roku po długiej przerwie zagrałem w Monopol i Scrabble - w pierwsze dostałem razem z wszystkimi baty od dzieciaka z podstawówki (więc mi się odechciało), a w drugie ogoliłem wszystkich na cacy (więc mi się odechciało). Ogólnie chyba wolę po prostu siedzieć, pić piwo i gadać głupoty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziW zeszłym roku po długiej przerwie zagrałem w Monopol i Scrabble - w pierwsze dostałem razem z wszystkimi baty od dzieciaka z podstawówki (więc mi się odechciało)
Comment
-
-
Łomatkoicórko jak dawno w nic takiego nie grałem. 20 i więcej lat temu namiętnie łoiłem z towarzystwem w Magię i Miecz z przyległościami. Od tamtego czasu się zdarzało rodzinnie w chińczyka.Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2012-02-22, 01:04.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziDomino to minimum po trzech, żeby dobrze padać.
Mnie się gry planszowe jakoś przejadły. W zeszłym roku po długiej przerwie zagrałem w Monopol i Scrabble - w pierwsze dostałem razem z wszystkimi baty od dzieciaka z podstawówki (więc mi się odechciało), a w drugie ogoliłem wszystkich na cacy (więc mi się odechciało). Ogólnie chyba wolę po prostu siedzieć, pić piwo i gadać głupoty.UncleLion o grach planszowych: Prosto z pudła
Comment
-
-
Dla omnibusów - Trivial Pursuit ... jedyny minus, że po jakimś czasie pytania się powtarzają.Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
W sumie nieplanszowa, ale bardzo polecam Hive - Rój. Rozgrywki relatywnie krótkie, ale kombinowania od cholery. Wciąga bardzo, ale tak do dwóch piw. Później mózgownica zaczyna szwankować
Ktoś to nazwał krótkorozgrywkowymi szachami. Coś w tym jest.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Ja grałem na testach. Nie wiem ile pozmieniali w ostatecznej wersji, ale miało być kilka małych zmian upraszczających rozgrywkę. A i tak wersja beta była bardzo grywalna, choć początkowo zasady wydają się dość skomplikowane. Jednak po pierwszej rundzie załapaliśmy co i jak, dalej już grało się bardzo przyjemnie. Gra wymaga trochę czasu, miejsca i w miarę czystego umysłu, zwłaszcza przy podliczaniu wyników.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment