Obecnie mamy jeszcze K2 oraz Eclipse.
W PI zagraliśmy raz. Słabo napisana instrukcja, ale gra ciekawa.
Przebrnalem z Burym Wilkiem przez dwie partie.
Kilka wniosków:
-słaba jakość wykonania ( ale to craft i to tylko 500 sztuk). mimo to razi.
- słaba instrukcja oraz błędy w nomenklaturze w samej grze. Niespojnosc nazewnictwa itp.
- całkiem dobrze oddany proces produkcji piwa
- fajny klimat sprzyjający smakowaniu w trakcie
- gra w nowoczesnym stylu i niełatwa. Znawcy Chinczyka mogą poczuć się zagubieni.
- trzeba mieć ze dwie wolne godziny minimum
HIVE- jak najbardziej, konkretna i szybka, fajnie rozbudować o biedronkę i komara.
Graliśmy też w cztery osoby na dwóch zestawach i było całkiem rześko, zwłaszcza gdy jako utrudnienie można wprowadzić zakaz porozumiewania się między grającymi jednym kolorem.
KAMIEŃ GROMU- świetna karcianka dla 4-5 osób, z racji istnienia talii wyboru losowego każda rozgrywka może wyglądać inaczej, ładnie w ykonana, szkoda że nie ma dodatków w PL.
MAGICZNY MIECZ- mam razem ze wszystkimi dodatkami, można w to grać jedną partię nawet i dwa, trzy dni więc możecie sobie wyobrazić ile piwa przez ten czas może przepłynąć przez kubeczki smakowe..
A CARCASSONE jest w planach na przyszłość..
Pozdrowił.
Razem z dzieciakami grywałem w Farmera ale przeważnie nie mam szczęścia i wilk mi wszystko zeżre. Ale ostatnio polubili Eurobusiness gdzie ja ich kasuję bo kupuję wszystkie koleje, wodociągi i elektrownie
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
MAGICZNY MIECZ- mam razem ze wszystkimi dodatkami, można w to grać jedną partię nawet i dwa, trzy dni więc możecie sobie wyobrazić ile piwa przez ten czas może przepłynąć przez kubeczki smakowe..
:
Najciekawsze gry już tu wymienione.
Dołożę Cytadela, Fasolki i Sabotażysta,
karcianki z prostymi zasadami ale wciągające.
A do Osadników polecam rozszerzenia
Żeglarze oraz Miasta i rycerze w wersji dla 6 osób.
Comment