Coś w tym jest. Od paru lat z różnych przyczyn jestem więcej na Zachodzie niż w Polsce ale nie czuję żeby tu był mój dom. Nie ta mentalność. No może z wyjątkiem Irlandii - i Republiki i Północnej... Też najbardziej lubię odwiedzać "naszą" część Europy, z każdym Słowianinem się dogadam "po słowiańsku" Nie tylko języki są podobne, przede wszystkim sposób myślenia i spojrzenie na świat.
Przy Piwie o Zakątkach Świata - odwiedzonych, wymarzonych
Collapse
X
-
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
-
-
Pozwalam sobie odświeżyć temat...
Chciałbym się wybrać w tym roku nad Balaton. Czy był ktoś z Was tam? Którą miejscowość wybrać? Dodam, że interesuje mnie turystyka kulinarno-winna z małym akcentem na byczenie się na plażyW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Byłem tydzień latem w 2005. Szczegóły na PW.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaPozwalam sobie odświeżyć temat...
Chciałbym się wybrać w tym roku nad Balaton. Czy był ktoś z Was tam? Którą miejscowość wybrać? Dodam, że interesuje mnie turystyka kulinarno-winna z małym akcentem na byczenie się na plaży
Ja Ci tylko Dobry Kolego poradzę abyś zabrał tam ze sobą przeróżne preparaty na komary i dostosował je do warunków, w których to zamierzasz pomieszkiwać. Tj. te bezpośrednio pryskane na skórę jak i te wkładane do prądu czy w sprayu. Przydadzą Ci się z pewnością!.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monneJa Ci tylko Dobry Kolego poradzę abyś zabrał tam ze sobą przeróżne preparaty na komary (...)
Wróciłem dziś nad ranem z podóży na Węgry. Obrana trasa to Budapeszt -> Siofók -> Eger -> Tokaj.
Wrażenia przednie, ale najciekawiej było jednak w Budapeszcie i Egerze.
Dla małego pokazania co się działo, załączam fotę z łupami
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeberZ moich planów na razie mam :
bliższe :
- Albania i Macedonia
dalsze :
- Chiny i Mongolia transsibem
Chciałbym robić jeden dłuższy i jeden krótszy wyjazd w roku. A co z tego wyjdzie, zobaczymy.
Wczoraj wieczorem powróciłem z 48 dniowej wyprawy przez Rosję i Mongolię do Chin. Powoli przyzwyczajam się do szarej rzeczywistości , jak będe mieć więcej czasu to zamieszcze na forum obfitą piwną relację.
PS: Mimo lodowatej wody nie mogłem zrezygnować z kąpieli w Bajkale, zaliczone zostało również Morze Żółte i Japońskie .pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaPreparacików nie zabrałem i było całkiem nieźle.
Wróciłem dziś nad ranem z podóży na Węgry. Obrana trasa to Budapeszt -> Siofók -> Eger -> Tokaj.
Wrażenia przednie, ale najciekawiej było jednak w Budapeszcie i Egerze.
Dla małego pokazania co się działo, załączam fotę z łupami
[ATTACH]24132[/ATTACH]
Ale cóż.Węgrów koncerny piwne spacyfikowały bardziej niż kraj nad Wisłą.
Comment
-
-
Powoli odrabiam już prawie dwumiesięczne zaległości, czas więc na malutki opis mojego wyjazdu.
Trasa w skrócie wyglądałała tak: Warszawa-Brześć-Moskwa-Irkuck-Listwianka-Nauszki-Suche Bator-Ułan Bator-Eerlian-Datong-Pingyao-Xi'an-Pekin-Chengde-Beidaihe-Harbin-Władywostok-Moskwa-Brześć-Warszawa.
W sumie około 24000 km z czego znaczna większość w pociągach. Daje to bagatela średnio 500 km dziennie . O wrażeniach można by pewnie napisać całą książkę więc ogranicze się tylko do zamieszczenia kilku fotek.
Na pierwszy ogień "Bajkalskie morze" w okolicach Listwianki.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
-
-
-
-
Moja wyprawa kilka lat temy była wręcz identyczna, ale to może temat na dłuższą opowieść.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeberPunkt numer dwa , czyli standardowy krajobraz w Mongolii:Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment