Pewnie Gulgul raczył się ajranem w jednej z jurt którą Grzeber uwiecznił
Przy Piwie o Zakątkach Świata - odwiedzonych, wymarzonych
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikPewnie Gulgul raczył się ajranem w jednej z jurt którą Grzeber uwieczniłŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Oj Mongolia... Jak z niej wyjeżdżałem to poprzysięgłem sobie że nie wróce chyba że przejazdem. Ale po pół roku stwierdziłem że nie odpuszcze Ałtajowi i Tavan Bogd i wyrównam rachunki z kilkoma czterotysięcznikami i zjawie się tam w 2007 i w większym gronie spenetruje dolinę. Jazda przez cały kraj na sam zachodni kraniec z UB UAZami wynajdywanymi na targach, z miejscowymi to był czad. Potem 120km marszu przez 4 dni wzdłuż Białej Rzeki z Olgij pod lodowiec Potonina po pieprzonej stepo-pustyni, która okazała sie rozlewiskami... No a później góry. I znów powrót, z połamanym żebrem hehe. Miał byc samolot ale olaliśmy to bo co to za przygoda lecieć. Później w UB tygodniowe obżarstwo, taki apetyt sie zdarza tylko po pobycie na wysokości. Żarliśmy wszystko, w zastraszających ilościach aż skończyło się nieżytem żołądka. W Polsce po tych 2 miesiącach nie mogłem dojść do siebie i przyzwyczaić się jak to ktoś napisał wyżej, do szarej rzeczywistości, dosłownie.
Mam nadzieje że w 2007 wyjazd wyjdzie bo oprócz walki ze Śnieżną Cerkwią i kilku innymi szczytami chcę znależdz w Tavan Bogd Irbisa, może jeszcze wszystkich nie odstrzelili...
Comment
-
-
Ja byłem przejazdem i obiecałem sobie, że wrócę na dłużej. W tamtejsze góry też chętnie bym się wybrał ale to by była zupełnie inna wyprawa.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Po wstąpieniu Polski dp UE Europę można traktować jako standard. Najciekawszy kontynent jaki do tej pory zaliczyłem to Afryka. Byłem w Kenii. Bogactwo tamtejszej przyrody, zwieząt pozostawiło nie zatarty ślad w mojej pamięci. Piwo w rejonie Mombasy nie było zbyt rewelacyjne. Miejscowy Truscer i trochę eiuropejskich koncernów. Moim marzeniem jest zaliczyć kontynent zachodni. Amerykę nie mam tu na myśli USA, lecz jakiś inny kraj w tamtym rejonie. Myślę o Kubie. Możę w przyszłym roku na wakacje?
Comment
-
-
Marzyłem, marzenia spełniły się ale marzę nadal o Nowym Jorku
Jest tam to coś co zwala z nóg i nie pozwala myśleć o niczym innym!
Ahhh....... Rozmarzyłem sięLast edited by pezet; 2006-11-22, 14:18.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezetMarzyłem, marzenia spełniły się ale marzę nadal o Nowym Jorku
Jest tam to coś co zwala z nóg i nie pozwala myśleć o niczym innym!
Ahhh....... Rozmarzyłem sięW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaA co to, bo sam chciałbym zobaczyć?
Duży Murzyn z Harlemu co zwala z nógGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikDuży Murzyn z Harlemu co zwala z nógPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalTo podobnie jak na Gdańskiej Oruni Dolnej, jest tam to coś o czym trzeba ciągle pamiętać bo czasem może zwalić z nóg
Zatem co to jest to coś?Last edited by pezet; 2006-11-22, 21:30.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Co prawda to nie jest podróż wymarzona aczkolwiek na którą już się na nią intensywnie przygotowuję a jest nią podróż po browarach Meklenburgii na początku przyszłego roku. Średnio na dzień od 4 do 5 browarów do zobaczenia.
Pszenica, dunkele i hele, jak ja lubię naszych zachodnich braci
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezet(...)
Zatem co to jest to coś?W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Jeśli nic się nie stanie i jakieś licho nie zapeszy to jedno z moich marzeń spełni się w tym roku. Uwzględniając kilka moich wskazówek co do miejsc Klub Podrózy Horyzonty organizuje 3-tygodniową eskapadę śladami Krzyżowców w Syrii i Jordanii (Liban będzie później). Program obejmuje nie tylko sztandarowe zamki jak np największy średniowieczny zamek na świecie - Krak de Chevalier, Kerak, Krak de Montreal (Szubak) ale tez równiez i mało znane fortece i zamki (takze ruiny) w tych dwóch krajach.
Oczywiście wypad uwzględnia także inne zabytki światowej kultury jak Palmyra, Apamea, Maaloua, Bosra (także z pamiątkami po Krzyżowcach) czy Petra gdzie oprócz legendarnego juz miasta Nabatejczyków są także ruiny 3 zamków z okresu wypraw krzyżowych.
Rozpoczęcie 12 sierpnia, jeśli ktoś byłby zainteresowany wspólną eskapadą proszę o kontakt na PW (podam ceny oraz szczegołówy plan)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Sezon wakacyjny już mija, a nikt niepochwalił się żadną podróżą. Zaczne więc ja .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziZ moich planów na razie mam :
dalsze :
- Iran i może Pakistan
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziJa jeśli będe jechać to raczej lądem... wychodzi znaczne taniej niż samolotem. Niestety jedzie się bite 5 dni, co może odstraszyć, a dla osób dysponujących ograniczonym urlopem jest już nie do przełknięcia.pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras Wyświetlenie odpowiedziPiwne wrażenia z wyjazdów staram się raportować w "patrolach piwnych", w dziale "Piwo konkretnie" oraz w tym wątku. Jednak to nie piwo determinuje kolejne kierunki moich wyjazdów, dlatego też w kolejce czekają m.in. takie niepiwne państwa jak Jemen i Iran.
Yendras Iran to niemal piwna potega (choć głównie piwa B/A i napoje słodowe). Sam byłem pod wrażeniem ile tego jest. Dział "piwo konkretnie" wzbogaci się niedługo o wiele nowych smaków .pozdrawiam
Comment
-
Comment