Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
A co boisz się Krzysia? [było: Szukam przepisu na portera]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuJasne, że nie na wszystkich to działa rozwijająco. Są na przykład tacy, których krępuje używanie polskich liter. Jedni się uczą pisac po polsku, a inni dalej się krępują.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire...Przynajmniej piszą...
Comment
-
-
ale owi niepiśmienni posiadali jednak w znamienitej większości mimikę twarzy, gestykulację, czego w rozmowie tekstowej nie przekażesz.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No, czuje sie niekomfortowo. Okazało się, że mój ulubieniec, T.Boy-Żeleński był wtórnym analfabetą. I na nic jego tłumaczenia, "Słówka" i felietony, skoro był orędownikiem wprowadzenia do "języka pisanego" nowego znaku interpunkcyjnego (teraz zwanego emotką): "oczka perskiego". Miał on pomagać odczytywać intencje kpiarskie autora. I dobrze, że owa inicjatywa się nie przyjęła, bo przynajmniej na pomnik Boya nie pada cień gołębiego g****-czyli niekompetencji i analfabetyzmu.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekCo z tego, że piszą skoro wklejają mordki? Każda użyta mordka, to namacalny dowód wtórnego analfabetyzmu. Osoba używająca takich rzeczy, boi się, że jeśli jakąś mordką nie podkreśli, uwypukli swojej wypowiedzi, to nie zostanie zrozumiana. Lub zostanie zrozumiana niewłaściwie. A to już oznaka samoświadomości funkcjonalnego uwstecznienia. Całe tysiąclecia ludzie piśmienni doskonale radzili sobie bez emotikonów. Jeśli teraz ich potrzebują, to znaczy, że nie panują nad słowem, są pół- lub nawet ćwierćpiśmienni.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzO kurde znowu dowiedziałem się o sobie cosik ciekawego (ach znowu ta emotoikonka)
(osz, przyganiał pierona....)Młode koty mają adhd, niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekCo z tego, że piszą skoro wklejają mordki? Każda użyta mordka, to namacalny dowód wtórnego analfabetyzmu. Osoba używająca takich rzeczy, boi się, że jeśli jakąś mordką nie podkreśli, uwypukli swojej wypowiedzi, to nie zostanie zrozumiana. Lub zostanie zrozumiana niewłaściwie. A to już oznaka samoświadomości funkcjonalnego uwstecznienia. Całe tysiąclecia ludzie piśmienni doskonale radzili sobie bez emotikonów. Jeśli teraz ich potrzebują, to znaczy, że nie panują nad słowem, są pół- lub nawet ćwierćpiśmienni.
Inetrnet postawił przed nami nowe wyzwanie i ciężej jest przewidzieć intencje osoby, której nie znamy, a jednak mamy kontakt na polu niefomalnym. Czytając niektóre posty, a nie znając ich twórców, czasem mamy błędne wrażenie o intencji twórców. Weżmy chociaż za przykład takie stwierdzenie: Józia to wariatka. Nie wiesz teraz czy myślę poważnie, że Józia jest niespełna rozumu, czy po prostu żartuję sobie w dość mało wyszukany sposób. Jak napiszę Józia to wariatka od razu masz jasność.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Nie miałam żadnej konkretnej Józi na myśli.
A żeby nawiązać do tematu - Ja jestem twarda i Krzysia się nie boję. Krzysiu to poczciwy facet, a że czasem ma gorszy dzień, a któż go nie ma? Powiem więcej niektóre posty Krzysia nawet doprowadzają mnie do łez, tak do łez ze śmiechu. Krzysiu jest po stokroć lepszy niż jakieś tam autentyki z Joemonstera.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-05-18, 16:00.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Maggyk, właśnie o tym pisałem. Osoba z wtórnym analfabetyzmem pisze "Józia to wariatka ", ponieważ boi się, że nie zostanie właściwie zrozumiana. Dla człowieka piśmiennego (w pełni piśmiennego) istnieje sto innych sposobów na oddanie sensu wypowiedzi. Dla współczesnej polskiej młodzież w języku mówionym słowo "kurwa" zwykle zastępuje pauzę, przecinek. Tak samo jest z mordkami - są wsadzane wszędzie bez żadnej istotnej potrzeby.
A poza tym porządna młoda panienka (w dodatku o wyglądzie czternastolatki) nie mówi i nie pisze "Józia jest głupia". I to bez znaczenia - z mordką czy bez.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Czas przyszły w Twojej wypowiedzi jest chyba niezbyt trafiony. Myślę, że już tak jest.
I bardzo dobrze. Tak powinno być. Przynajmniej zmusza to do chwili zastanowienia.chickkiller :)
Comment
-
Comment