Zakaz sprzedaży w czasie pielgrzymki - Kraków

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • remfire
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1334

Alkohol to nic ...
    Co powiecie o tym ?
    Zakaz obejmuje także ciastka i lody. Słynnych papieskich kremówek w Wadowicach nie kupimy "na wynos". W dniu pielgrzymki wierni będą mogli jeść ciastka jedynie na miejscu, w cukierniach. To samo będzie z lodami.....
    Kłopoty nie ominą również mieszkańców ulic, przez które przebiega trasa przejazdu papieskiej kolumny. Z parapetów ich okien muszą zniknąć wszystkie kwiaty, świeczniki i inne ozdoby, strychy i piwnice mają być szczelnie zamknięte, a do mieszkań nie wolno wpuszczać obcych, a najlepiej w ogóle ograniczyć liczbę gości.
    To cytat z artykułu z Interii. Całośc tutaj: http://fakty.interia.pl/news?inf=751603
    Czy kogos jeszcze dziwi ten zakaz sprzedaży alkoholu ?
    Oj, dziwne mamy czasy....

Comment

• strzelczyk76
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.11
      • 823

W Siemianowicach - "święta" rada miejska - też uchwaliła zakaz sprzedaży i podawania w piątek, mimo że do Częstochowy to mamy kawałek - ale tylko alk. powyżej 4,5% - aż mnie kusi spróbować kupić SuperPiwosza lub Karpackie zielone - ciekawe czy sprzedadzą??

a tak poważnie - to smutne co tacy "święci-jebliwi" ludzie robią na pokaz - kolejny SHOW w wykonaniu narodu polskiego...
      Ostatnia zmiana dokonana przez strzelczyk76; 2006-05-25, 18:55.
      NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10789

idę sobie dzisiaj do Biedronki a tam kartka "w związku z wizytą Papieża w niedzielę sklep nieczynny" niewiem czy będzie On w tym sklepie czy wszyscy jadą do Niego na drugi koniec polski
        Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2006-05-25, 19:23.
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• adam16
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.02
          • 9865

Dziś nie mogłem kupić krajańskiego portera, i zamiaruję to uczynić jutro - ciekawe czy mi się to uda
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10789

i pomysł wesołego romka żeby piątek byl dniem wolnym od nauki i teraz muszę albo ja albo żona iść na urlop coby dziateczki dopilnować ,uszczęśliwianie na siłę
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• kloss
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 2526

Dodatkowo prohibicja ma być też w dzień dziecka, żeby biedne maluszki chociaż raz w roku nie widziały pijanych rodziców.
              Oczywiście władze nie są w stanie pojąć, że jak ktoś jest alkoholikiem to zaopatrzy się wcześniej a jeśli byłby przypadkiem tak głupi i nieprzewidujący albo spity żeby się akurat nie zaopatrzyć to wskutek niedopicia po prostu spierze rodzinę włącznie z dzieckiem.

Comment

• monne
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.02
                • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                Alkohol to nic ...
                Co powiecie o tym ?

To cytat z artykułu z Interii. Całośc tutaj: http://fakty.interia.pl/news?inf=751603
                Czy kogos jeszcze dziwi ten zakaz sprzedaży alkoholu ?
                Oj, dziwne mamy czasy....

Po tym co cytowałeś nie mam wątpliwości- kończę studia i spier....m z kraju absurdu
                .

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

Gdyby Włosi myśleli podobnie jak nasza władza, to w Rzymie powinna obowiązywać permanentna prohibicja.

Rozśmiesza mnie też to zdejmowanie reklam z np. środkami przeciw celulitowi.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-05-26, 08:10.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• StaryKocur
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.01
                    • 1521

Wiedząc, ze dziś będzie w Województwie śląskim obowiązywał zakaz sprzedaży alkoholu powyżej 4,5 % zadzwoniłem wczoraj do znajomego sklepu z pytaniem, czy będę się mógł dziś zaopatrzyć na jutrzejszą tyską giełdę w piwo z Zabrza. Pani sklepowa po konsultacji
                    z hurtownią oznajmiła, że dziś będzie mogła mi sprzedać tylko Superpiwosza, a Śląskiego Mocnego już nie. Kompletna paranoja. Skorzystałem jednakowoż z uroku osobistego i jutro w Tychach Śląskie Mocne będzie dostępne
                    Piwo pite z umiarem
                    nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• Shlangbaum
                      • 2005.03
                      • 5828

Zobaczcie co znalazłem
                      Attached Files

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• YouPeter
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.05
                        • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                        i pomysł wesołego romka żeby piątek byl dniem wolnym od nauki i teraz muszę albo ja albo żona iść na urlop coby dziateczki dopilnować ,uszczęśliwianie na siłę
                        Jeśli nie masz możliwości z kimś zostawić dziecka to możesz je zawieźć do szkoły bo szkoła ma obowiązek zapewnienia opieki w takim przypadku (np. zajęcia świetlicowe itp.)
                        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• YouPeter
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
                          Dodatkowo prohibicja ma być też w dzień dziecka, żeby biedne maluszki chociaż raz w roku nie widziały pijanych rodziców.
                          To już nie będzie Dzień Dziecka tylko Dzień Kaca
                          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• iron
                            🍼🍼
                            • 2002.08
                            • 6771

To tak za Onetem, cóś o warszawskiej prohibicji. Jak zwykle są równi i równiejsi, a niebieskie mundury bardzo sprawne :

Warszawa: Przypadki złamania prohibicji

Jeden przypadek złamania prohibicji wprowadzonej w Warszawie na czas papieskiej wizyty w mieście odnotowała stołeczna policja. Natomiast reporterom RMF FM udało się w ramach dziennikarskiej prowokacji kupić wczoraj alkohol w hotelowej restauracji Sejmu.

W czwartek i w piątek, na czas wizyty papieża Benedykta XVI w stolicy rząd wprowadził całkowity zakaz sprzedaży alkoholu. Obowiązuje on do północy w piątek.

W dzielnicy Wesoła w czwartek o 11 rano funkcjonariusze straży miejskiej zauważyli mężczyznę wychodzącego ze sklepu z reklamówką, w której miał sześć puszek piwa. "Strażnicy wezwali policję. Mężczyzna przyznał, że kupił piwo w sklepie, z którego wyszedł. Miał przy sobie rachunek z kasy fiskalnej" - powiedziała PAP Ewa Dzienio z zespołu prasowego warszawskiej straży miejskiej.

Oficer prasowy komendy rejonowej policji Praga Południe Alina Wądołkowska, poinformowała w rozmowie z PAP, że przesłuchano już ekspedientkę, która sprzedała mężczyźnie piwo. "Kobieta powiedziała, że wiedziała o zakazie, przyznała się do winy i zadeklarowała dobrowolne poddanie się karze" - powiedziała Wądołkowska.

Podkreśliła, że sprzedawczyni grozi kara grzywny za złamanie przepisu ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.

Jak dodała, kara grzywny grozi również właścicielowi sklepu. "Ponadto rozważamy możliwość wystąpienia o odebranie mu koncesji" - powiedziała.

Poinformowała też, że mężczyzna, który kupił piwo został przesłuchany jako świadek. "Wskazał sklep i ekspedientkę, która sprzedała mu alkohol. Zostanie poddany nadzorowi dzielnicowego" - powiedziała.

Reporterom RMF FM, w ramach dziennikarskiej prowokacji w czwartek udało się kupić w hotelowej restauracji Sejmu szklaneczkę whisky i piwo. Dopiero po interwencji reporterów w lokalu wywieszono kartkę z informacją o zakazie sprzedaży alkoholu.

Jak informuje RMF na stronie internetowej, "reporterka stacji złożyła wniosek o odebranie sejmowemu bufetowi koncesji na sprzedaż alkoholu".

Rzecznik marszałka Sejmu Marka Jurka Szymon Ruman nie chciał komentować zajścia w restauracji sejmowej. "Marszałek nie odpowiada za restaurację sejmową" - powiedział Ruman. Jak dodał, należy w tej sprawie kontaktować się z Kancelarią Sejmu. Do czasu nadania depeszy PAP nie udało się skontaktować z szefową Kancelarii Sejmu Wandą Fidelus-Ninkiewicz.

Zdaniem wicemarszałka z PO Bronisława Komorowskiego, parlament powinien albo zachowywać się "mniej na pokaz, pouczając Polaków, czy mają pić alkohol, czy nie", albo bardziej dbać o to by kwestia sprzedaży alkoholu w Sejmie była regulowana bardziej "rygorystycznie" regulowana. W środę Sejm przyjął uchwałę ustanawiającą 1 czerwca (Dzień Dziecka) dniem bez alkoholu.
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Maidenowiec
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.07
                              • 2287

Ja rozumiem, że podczas mszy to sok wiśniowy polewali?
                              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• adam16
                                • 2001.02
                                • 9865

No i nie mogłem dziś kupić piwa w jednym Chorzowskim sklepie. Mimo, że chciałem zwykłego pilsa. A w innym bez problemu kupiłem portera.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-05-26, 19:39.
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz

Comment

Przetwarzanie...
                                X