Jak to pięknie - wystarczy kilka dni mojej niebytności, a nie nadążam z szyderstwami. Ilość durnych wypowiedzi przekracza ilość atomów uranu 385, rozpadniętych w irańskich reaktorach. Jestem pełen podziwu.
Jak to pięknie ...
Collapse
X
-
I od razu widać, że jesteś historykiem, nie fizykiem - wzbogacanie polega na zwiększaniu w masie pierwiastka ilości izotopu 355 nad izotopem 358. Jest to wbrew pozorom bardzo trudne fizycznie i kosztowne. Jeżeli państwo irańskie to potrafi, to znaczy, że zbudowanie najprymitywniejszej bomby atomowej zajmie im nie więcej, niż miesiąc.
Tylko izotop 355 uranu jest zdolny do niekontrolowanej reakcji łańcuchowej; izotop 358 jest wykorzystywany w tzw. mokrych reaktorach, bo nie grozi wybuchem.
Comment
-
-
Już kiedyś zauważyłem, że na naszym forum to się można wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć
Last edited by Shlangbaum; 2006-06-06, 21:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumJuż kiedyś zauważyłem, że na naszym forum to się można wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuJak to pięknie - wystarczy kilka dni mojej niebytności, a nie nadążam z szyderstwami. Ilość durnych wypowiedzi przekracza ilość atomów uranu 385, rozpadniętych w irańskich reaktorach. Jestem pełen podziwu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc...tyle szydzić z ludzi za darmo...
Choć jak znam życie to i na ten wypadek znajdzie się jakaś jedyna, słuszna odpowiedź.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
No i widzicie, chłopaki, jestem urodzonym społecznikiem, więc wszystkie szyderstwa macie gratis. A jako bonus - te nieliczne wypowiedzi merytoryczne w temacie piwnym, historii i innych takich.
Wybaczcie, że ośmieliłem się powiedzieć coś z sensem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaI do tego tyle lat bez "premiumostwa"
Choć jak znam życie to i na ten wypadek znajdzie się jakaś jedyna, słuszna odpowiedź.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
czy ktoś wkońcu wie co się stało z tymi zaginonymi irańskimi prętami paliwowymi?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTczy ktoś wkońcu wie co się stało z tymi zaginonymi irańskimi prętami paliwowymi?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
No, no uderz w stół, a Krzysiu się odezwieŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuCałkiem się rozpadły, została tylko kupa kurzu.
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
Comment