Pozwoliłem sobie stworzyć ten temat, ponieważ zauważyłem kilku potencjalnych dyskutantów przy okazji wątku "głupie nazwy piw". Poza tym, jako że chleb nie jest raczej zagryszką do piwka samą w sobie, umieściłem go (temat, nie chleb ) w dziale "przy piwie.
Tak więc:
Uważam, że poza Polską ciężko jest dostać porządny chleb. Nawet na Słowacji, a to bądź co bądź kraj nasza bratnia Słowiańska krew, nie spotkałem się z taką różnorodnością i jakością chleba, jaką mamy w Polsce. Słowackie chleby po dniu robiły się kruszące i kiepsko się je kroiło. Co prawda na Słowacji z reguły bywam w małych miejscowościach, a najczęściej po prostu w wioskach, ale tym bardziej pieczywo tam powinno być dobrej jakości, nawet pomimo niewielkiego wyboru. Inna sprawa, że w Polskich wioskowych gieesach chleb też często bywa taki sobie. Nie wiem, może po prostu piekarnia na moim osiedlu jest jakaś niesamowita...
A najgorszy chleb to widziałem w Grecji - ludzie, to były normalnie trociny.
Tak więc:
Uważam, że poza Polską ciężko jest dostać porządny chleb. Nawet na Słowacji, a to bądź co bądź kraj nasza bratnia Słowiańska krew, nie spotkałem się z taką różnorodnością i jakością chleba, jaką mamy w Polsce. Słowackie chleby po dniu robiły się kruszące i kiepsko się je kroiło. Co prawda na Słowacji z reguły bywam w małych miejscowościach, a najczęściej po prostu w wioskach, ale tym bardziej pieczywo tam powinno być dobrej jakości, nawet pomimo niewielkiego wyboru. Inna sprawa, że w Polskich wioskowych gieesach chleb też często bywa taki sobie. Nie wiem, może po prostu piekarnia na moim osiedlu jest jakaś niesamowita...
A najgorszy chleb to widziałem w Grecji - ludzie, to były normalnie trociny.
Comment