Przy piwie o… odchudzaniu
Collapse
X
-
Przypomniało mi się jeszcze jedno. Jem dwa razy dziennie. Rano i wieczorem (do 19:00) a jak już mnie ssie przeokrutnie to w południe zjem jabłko lub winogrono.
A ze sportów uprawiam... chodzenie po schodach do biura (tak się składa, że pracuję na ostatnim piętrze wysokiego biurowca).Comment
-
He, ja pracuję na parterze... Za to trochę "latam" po pokojach.
Rano tylko lekki rozruch, bardziej, żeby oczy otworzyć, niż żeby spalić kalorie.
Aha, i w weekend jest kicha z zachowaniem diety, bo trzeba dać młodemu przykład...Comment
-
Abernacka, radzilbym przemyslec "diete" ktora stosujesz, bo jak wrocisz do starych nawykow zywieniowych to kilogramow bedziesz mial wiecej niz wczesniej. Dobra dieta to taka ktora jestes wstanie utrzymac na lata, co w zasadzie wyklucza gubienie wiecej niz 2-3 kg na miesiac. Watpie, zebys wytrzymal takie glodzenie sie dluzej niz 3 miesiace.Comment
-
Na tą chwile żadna dieta która stosowałem nie przynosiła ŻADNYCH wyników. Ta tak!
Jest minus siedem kg.Comment
-
Abernacka, radzilbym przemyslec "diete" ktora stosujesz, bo jak wrocisz do starych nawykow zywieniowych to kilogramow bedziesz mial wiecej niz wczesniej. Dobra dieta to taka ktora jestes wstanie utrzymac na lata, co w zasadzie wyklucza gubienie wiecej niz 2-3 kg na miesiac. Watpie, zebys wytrzymal takie glodzenie sie dluzej niz 3 miesiace.
Też preferuję drakońskie diety, by zbyt długo nie odmawiać sobie dobrego jedzenia i piwa.
Nie wiem jak u innych ale w moim przypadku efekt jojo nie występuje.
Od początku lutego br. przez dziesięć tygodni zrzuciłem 20 kg. Do dnia dzisiejszego nie przytyłem nawet grama.
Po skończonej diecie piję sporo, a nawet dużo piwa, jem umiarkowanie i nie później niż do 17.00 i wszystko jest O.K.
Dodam, iż po dość długim okresie odchudzania organizm sam nie potrzebuje wracać do starych nawyków, siłą rzeczy najadam się mniejszymi porcjami.
Powyższe nie zawsze dotyczy piwa.
W moim przypadku główną przyczyną przybierania na wadze było jedzenie późno w nocy po wypiciu piwa. Teraz tego nie praktykuję.Comment
-
Nie można tu mówić o jakiejś trwalej utracie masy cala.
Porównaj ile ważyłeś przed wyjazdem a ile po powrocie.
Takie przewodnienia znam z autopsjiOstatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2009-11-20, 20:19.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Przypomniało mi się jeszcze jedno. Jem dwa razy dziennie. Rano i wieczorem (do 19:00) a jak już mnie ssie przeokrutnie to w południe zjem jabłko lub winogrono.
A ze sportów uprawiam... chodzenie po schodach do biura (tak się składa, że pracuję na ostatnim piętrze wysokiego biurowca).
Powinno być ich 5-6 na dobę, odpowiednio dobranych i max co 3 godziny.
Jeśli chcesz to prześlę Ci moja aktualna dietę, ułożoną przez pewnego fachowca od diet.
P.S.
Ja po dwu latach picia porterów bez umiaru znów jestem na diecie.
Zacząłem ją 5 dni temu i potrwa kolejne 2 lata5470 kapsli z wypitych piw
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
-
Biorąc pod uwagę spore przewodnienie (piwem) Twojego organizmu w trakcie wycieczki, to w tej chwili powoli pozbywasz się nadmiaru wody z Twojego organizmu.
Nie można tu mówić o jakiejś trwalej utracie masy cala.
Porównaj ile ważyłeś przed wyjazdem a ile po powrocie.
Takie przewodnienia znam z autopsjiComment
-
Trzeba po prostu mniej jeść, a nie wygłupiać z jakimiś dietami. Nie ma się co katować czymś czego się nie lubi, tylko jeść to co się chce, tylko odpowiednio mniej.
Powyższa wypowiedź jest niefachowa, nieautoryzowana żadnym autorytetem naukowymComment
-
Emes, z ust mi to wyjąłeś! Nikt od samego piwa na pewno nie utyje! Ale jeśli po każdym piwie zakąsi golonką z kartoflami to od ogromnego brzucha nie ucieknie. Wielu osobom przedstawiałem opracowania naukowe na temat "piwo a tusza". Dopiero wtedy otwierały im się oczy. Bo nikt nie chce wierzyć że tyje się od ŻARCIA a nie od piwa. A co gorsza błędne poglądy są także rozpowszechnione wśród, wydawało by się światłych w tym temacie, browarbizowiczów. Ja piję 2 - 3 piwa (0,5 l) dziennie i niezmiennie od lat ważę 58 kg przy wzroście 170 cm. Ale jadam śniadanie (sery, ryby), w ciągu dnia owoce, a wieczorem pół obiad (czyli zupę lub drugie danie). Jem wszystko ale z umiarem (mięsa bardzo mało). Piwo choć samo z siebie nie tuczy to jednak wzmaga apetyt i jeśli ktoś nie potrafi nad tym zapanować to utyje momentalnie. Tak więc pijcie piwo, ale nie folgujcie apetytowi, a szczupła sylwetka pozostanie.Comment
-
4 żywieckie portery codziennie (mowie o sobie) to prawie 2000 kcal, jest to łatwo przyswajalna bomba energetyczna,
"dzięki" której zwykle codzienne jedzenie jest odkładane w postaci tłuszczu.
Gdy dietę uzupełnia się o te portery codziennie to na pewno się nie schudnie.5470 kapsli z wypitych piw
-
4 portery, to tyle samo alkoholu, co pół litra wódki. Codzienne picie pół litra wódki w postaci piwa, może spowodować, że zupełnie coś innego, niż odkładający się tłuszcz, staje się największym problemem piwosza.Comment
-
Wiem pieczarku, ze od dawna uważasz, ze jestem alkoholikiem
Na szczęście nie jest to mój problem,
a dla ścisłości w 4 porterach jest tyle alkoholu co w 435ml wódki.5470 kapsli z wypitych piw
-
Ja na razie nie wchodzę na wagę, zacząłem dietę dopiero 11 dni temu, poczekam jeszcze, aby efekt był większy, a i motywacja lepsza....
Cóż, nikt tego chyba nie podnosił (może dlatego, że "forumowicze" to ludzie bardzo młodzi), ale z wiekiem nasz metabolizm nieco zwalnia i spala się gorzej.
Chcąc nie chcąc prowadzę raczej siedzący tryb życia, jedynie w miarę regularnie poświęcam trochę czasu na poranną rozgrzewkę, rzadko na rower czy piłkę. Do rozpoczęcia diety jadłem 2-3 razy dziennie, z tym, że śniadanie raczej skromne (na tyle, że bez zmian spokojnie mieści się w założeniach mej diety) a "obiadokolację" obfitszą. Wieczorem było piwko, rzadko kiedy jedno, czasem jakieś 2-3 "łychy" z lodem. A potem... A potem włączało się ssanie.
Dlatego teraz jem 5 posiłków dziennie, ostatni o 18.30 (będę pracował nad tym, aby przesunąć go na 18.00). Jem głównie warzywa, niestety, w postaci "kupnych" surówek, ale na razie nie mogę się przemóc, że by do roboty taskać pojemniki z zieleniną.
Kluczowe jest ograniczenie piwa do 0,5l dziennie (oczywiście, tzw. okoliczności towarzyskie czasem to utrudniają) i absolutny szlaban na słodycze i "wieczorną inspekcję lodówki". Zgrubne podliczenie kalorii daje mi dzienną dawkę już z piwem(+/- 300 kcal) na poziomie ok. 1000 kcal
.
Comment