genea, się nie poddawaj! Mój przykład dowodzi, że można zbijać wagę i degustować piwo (degustacja oznacza jednak 1, max. 2 piwa dziennie, ze wskazaniem na lagery i pszenice - są nieco mniej kaloryczne ).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
genea, się nie poddawaj! Mój przykład dowodzi, że można zbijać wagę i degustować piwo (degustacja oznacza jednak 1, max. 2 piwa dziennie, ze wskazaniem na lagery i pszenice - są nieco mniej kaloryczne ).
Warto jednak dodać, że twoja dieta polegała na wyeliminowaniu praktycznie jedzenia. Pieczywo Wasa i kilka marchewek nie jest w moim mniemaniu pełnowartościowym pokarmem
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Pewnie masz rację, ale stosowaliśmy chyba inne diety... W mojej jest wyraźnie powiedziane STOP alkoholowi A nie chcę rozwalić efektów jakie już osiągnąłem tylko dlatego, że skuszę się na jakąś pszenicę
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
żeby miec efekty, wystarczy regularnie co ~3h jesc wtedy utrzymujemy szybki metabolizm, do tego, czasami spojrzec na tabele żywieniową produktów w koszyku. Kropką nad i będzie dziennik posiłków który można sciągnac z internetu (vitalmax) - sukces gotowy ja w 1,5 miesiąca zrzuciłem 17kg co prawda zaprzyjaźniłem się z bieżnią ale jedzeniem zdziała się niebo więcej niż wysiłkiem fizycznym
Zbyt szybka utrata wagi też jest niedobra. To szok dla organizmu, który będzie się bronił przed "zniszczeniem" i efekt jojo masz gwarantowany. A wtedy nawet dwie bieżnie Ci nie pomogą
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Niedawno podjąłem kolejnę próba zrzucenia kilku kilogramów.
Tym razem przyjąłem system polegający na dokładnej kontroli wagi. Jem co chcę, ... ale do czasu. Wieczorem, od około godz 18-19, rozpoczynam kontrolę wagi, aby na koniec dnia ważyć mniej, niż dnia poprzedniego. Jeśli około godz. 20 ważę tyle samo lub ciut więcej niż dnia poprzedniego, nie jem już nic; jeśli sporo mniej zjadam kolacyjkę; jeśli więcej (jeszcze się tak nie zdarzyło) zamierzam spalać gramy różnorodną aktywnością. Póki co system się sprawdza. W ciągu 20 dni (4 dni pauzy na uroczystości jedzeniowo-rodzinne) ubyły 4kg.
witam
Ja od 7 czerwca do dziś zrzuciłem 21 kilogramów. Używam do tego Diety Dukana. Ciekawych zapraszam na priv. I przy okazji pytanie: jaka jest zawartość węglowodanów w gotowym piwie? w 0.5 litra? Ta dieta polega na ograniczeniu węglowodanów (wyeliminować się zupełnie nie da - nawet najchudszy nabiał ma węgle, tylko kurczak i jajka to czyste białko, ale ileż można) więc chcę wiedzieć jak to wygląda...od czasu do czasu wypijam kufel ( na wszelki wypadek unikam ciemnych, mocnych i mocno słodowych piw)
pozdrawiam
Bobsley
Zamierzam się odchudzić, jak na razie kończyło się na zamierzeniach. Ale tym razem zmieniłem trochę cele i priorytety, więc może się uda :]. Sama waga mało mnie interesuje, ważne aby pozbyć się brzucha a tłuszcz zastąpić mięśniami. Mam ambitne plany aktywności fizycznej i nie podjadania wieczorami, plus trochę modyfikacji diety - oczywiście piwa nie odrzucę :]. Tutaj na wsi rozrywek i tak nie ma, więc jest czas na bieganie i inne sporty
I przy okazji pytanie: jaka jest zawartość węglowodanów w gotowym piwie? w 0.5 litra?
Dobre piwa pełne ok 3-4%, porter koło 8%, koncerniaki pewnie za zwyczaj nie więcej niż 1%... Generalnie węglowodany stanowią do 80% ekstraktu rzeczywistego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bobsley
od czasu do czasu wypijam kufel ( na wszelki wypadek unikam ciemnych, mocnych i mocno słodowych piw)
Ciemny to bez sensu. Chociaż w Polsce często są dosładzane, ale typowe ciemniaki nie różnią się zbytnio od jasnych.
Jestem na diecie paleo i nie jadam zbóż za wyjątkiem sorgo i gryki. Jadam produkty zbożopodobne typu ryż, kasza. Czy znajdę piwo, które będzie zgodne z moją dietą? Coraz więcej ludzi stosuje tę dietę, więc jest to temat wart uwagi. Oczywiście dieta paleo wyklucza alkohol, ale raz na jakiś...
Piwo warzone na okres Wielkiego Postu i chyba dlatego ma nieco większy ekstrakt 14,5% żeby wspierać organizm w zaostrzonej niegdyś postnej diecie (wg ratebeer). Alk. 5,5%
Od 2015 r. rozlewane do butelek.
Aromat - jest wędzenie, ale jak na ten browar to wydało mi się...
Nie ma sensu podawać dokładnego adresu, bo w Reichelshofen jest chyba tylko ten browar... .
Wioska położona jest ok. 8 km od słynnego miasteczka Rothenburg nad Tauberem, a najprościej dotrzeć do niej zjeżdżając z A7 (ok. 3 km).
Dojeżdżając do wsi, oczom naszym ukazują...
Każdy chyba piwowar domowy, któremu udało się uwarzyć dobre piwo myślał o wyjściu ze swoim produktem „do mas”, czyli o otwarciu własnego browaru komercyjnego. Jestem prawdopodobnie pierwszym szczęśliwcem w Polsce któremu udało się zrealizować taki „upgrade” - wraz z dwoma wspólnikami,...
Comment